Новини по нашому 901 Переглядів 0 Рейтинг

Закарпатець врятував травмованого яструба

вересня 17 / 2022

Житель села Синевир на Закарпатті врятував травмованого яструба, якого знайшов в урочищі. Про це повідомили на сторінці НПП "Синевир" у Facebook. Зараз лікуванням птаха займається ветеринар.

"Збираючи у лісі гриби, натрапив на напівпритомного та знесиленого птаха, який не міг злетіти та майже не рухався. Вирішив підібрати птаха та автомобілем доставити до ветеринарної лікарні. Однак, під час транспортування згадав про притулок хижих птахів, що знаходиться на території НПП "Синевир", де надають медичну допомогу подібним пернатим, куди його і доправив", — розповів рятівник яструба Іван Шпілька.

У притулку птаха оглянули й нагодували.

"На жаль, під час медичного огляду в яструба виявили травму правого крила. Однак зі слів лікаря ветеринара Михайла Маслея, який надалі проводитиме лікування птаха, стало зрозуміло, що шанси на порятунок є. За попереднім оглядом, пернатий хижак перебуває у задовільному стані. Зараз він обживається на новому місці та йде на поправку. Цей яструб став другим знайдою за тиждень", — йдеться в повідомленні нацпарку.

Раціон врятованого яструба контролюватимуть до його видужання. А коли в у нього загоїться крило, його знову випустять на волю.

"Зараз у Реабілітаційному центрі хижих птахів "Сапсан" мешкають такі пернаті як: птах родини Яструбові – молодий орлан-білохвіст, два канюки звичайні та нещодавно поселений лелека білий", — повідомляють в НПП "Синевир".


ООН відправляє місію в Ізюм, вибух у Херсоні, Путін відповів на контрнаступ ЗСУ. 206-й день війни. Онлайн;
В Україні зросла кількість дітей, вбитих під час війни — ОГПУ;
Міста перетворені на братські могили: Як реагує світ на масові вбивства в Ізюмі;
ЗСУ відбили п'ять атак і завдали удару по позиціях військ РФ — Генштаб.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар