Новини по нашому 1 859 Переглядів 1 Рейтинг

У Закарпатті протягом останніх років істотно скоротилася популяція змій

серпня 16 / 2022

У Закарпатті протягом останніх років істотно скоротилася популяція змій.

Основною причиною цьому є те, що люди вбивають цих істот навіть не думаючи про їх роль у природі. Саме змії запобігають нашестю гризунів, які є значно небезпечнішими для людини. Як вберегтися від укусу та що робити, якщо лихо таки сталося ми вже неодноразово розповідали у своїх сюжетах.

Цього разу поговоримо про користь плазунів. В Україні, в тому числі й на Закарпатті щорічно знищують сотні змій. За малим винятком, вони не є небезпечними для людини. А частина з цих плазунів – рідкісні види, які перебувають на межі зникнення.

Одна з причин зменшення їхньої чисельності – умисне убивство людьми. Близько 5-ти видів плазунів водиться у нашому краї. Зустрічається також і мідянка. Цей вид живе і полює біля води.

В Закарпатті рекордне збільшення популяції змій спостерігалося у 2019 році, проте цього літа їх кількість суттєво скоротилася. Люди вбивають їх і навіть не замислюються, що цим самим наражають себе на ще більшу небезпеку.

Адже саме змії полюють на гризунів, які і є переносниками різного роду інфекцій та шкідниками у господарстві. Близько 2х десятків випадків, коли змія таки вкусила людину з початку року зафіксовано на Закарпатті. За статистикою 90 відсотків укусів стаються випадково, коли людина наступила на плазуна, або занадто наблизилась.

Застерігають,що крім плазунів біля водойм можна зустріти небезпечний вид комах – павука-осу.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар