Новини по нашому 2 224 Переглядів 2 Рейтинг

На Закарпатті уже дозріли суничні галявини, а також з'явилися білі гриби (ФОТО)

червня 06 / 2022


У Закарпатських лісах починають бриніти суниці. Люди ідуть по гриби й заодно «упольовують» цю смачну ягоду.

Цьогоріч суниця дозріла на Виноградівщині й Перечинщині. Більше двох тижнів збирають ягоду й жителі Хустщини, де зараз полюють за білими грибами – буковими. Зокрема, фото із червневим білим золотом й відерцем лісової суниці поділилась в мережі Фейсбук Тетяна Чийпеш.

Збирати лісову ягоду – справа не із простих, на відміну від домашньої полуниці, що росте у садах. Аби назбирати хоча б пів літра суниці доведеться потратити чимало часу, відзначають місцеві. А щоб натрапити на «везучу галявину» та ще одразу треба ще й знати місця.

У Тур’я-Реметі збирають суницю в урочищі «Горб» та у «Ружі», в місцях, добре освітлених сонцем. Раніше суничні поляни у цей період манили корисною вітамінкою у «Садинці» біля водойми та в урочищі «Лагер» недалеко від уже згадуваного у попередніх публікаціях історичного мосту. Наразі ж на цих місцях виріс ліс, а від килиму диких суниць не лишилось нічого. Були тут й малини раніше, та їх замінила гущавина із диких заростей.

Щосезону лісовою суницею жителі Перечинщини торгують на ринку у місті Перечин, в Ужгороді – на Корятовича. Минулоріч пів літра суниці вартувало 150 гривень. Цього року пів літра ягоди правлять за сотню гривень. Покупців на ягоду шукають і через мережу Інтернет.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар