Новини по нашому 973 Переглядів 1 Рейтинг

Ще лежить сніг, та цвітуть крокуси: Весняний Свидовець зачаровує своєю красою

травня 29 / 2022

Весняний Свидовець просто зачаровує своєю фауною. Зараз доступний маршрут, навіть на автомобілі.


Працівники КБЗ розповіли та поділились чудовими фото “Свидовецьким хребтом”. – “Отже Свидовецький хребет є одним із наймальовничіших гірських масивів Українських Карпат. Неймовірно красиві простори Свидовця розташовані поруч з кам’янистими Горганами – на південному сході карпатського високогір’я.

Саме в цей період Свидовець зачаровує своїми краєвидами, де-не-де в улоговинах ще є залишки снігу, а ніжні проміння сонця радують своїм теплом. Стрімкі скелі ніби закривають вас від сильного вітру, а скелі Жандарми стоять на сторожі своїх володінь. Саме тут є справжнісінький озерний рай – вздовж хребта, розташовано відразу декілька високогірних озер:


Драгобратське;
Івор;
Апшинець;
Ворожеська;
Герешаська.
А якщо ви не встигли помилуватися цвітінням весняних крокусів, то зараз саме час насолодитися ним у високогір’ї. Красу галявин з бузковим кольором шафранів порівнюють з лавандовими полями у Франції.


Маршрут дуже цікавий! Новачки можуть скористатися автомобілем і доїхати до гірськолижного курорту Драгобрат, звідки прогулятися відкритими ландшафтами високогір’я Свидовця. Для досвідчених туристів рекомендуємо починати підйом з села Кваси або селища Ясіня.

– Наголошуємо, що важливо дотримуватись правил безпеки при пересуванні в горах, а також не забувайте про відповідний одяг та взуття! Нагадуємо, що ці території належать до природно-заповідного фонду України, тож будьте бережливими до природних цінностей, – підкреслити працівники КБЗ.


Мандруй безпечно та бережи природу!

Хребет Свидовець в Україні вважають центром Європи. Цей хребет розташований на південному сході високогірної частини Українських Карпат і межує на південному сході з місцем, де розташований Географічний центр Європи (поблизу села Круглий Рахівського району). Він позначений встановленими на правому березі річки Тиси стелою і геодезичним знаком з написом латинською: «Постійне, точне, вічне місце».


Нагадаємо що у 2021 році місцева влада затвердила генеральний план, згідно з яким на території хребта Свидовець буде збудовано туристичний комплекс з мережею підвісних пасажирських канатних доріг, лижних трас, готельною-комерційною інфраструктурою та вітровою електростанцією з 34 вітроустановками, втім наразі громада та активісти виступають проти цього рішення, оскільки вважається, що будівництво призведе до руйнації місцевої екосистеми.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар