Новини по нашому 4 000 Переглядів 3 Рейтинг

На Закарпатті починають збирати перші у 2022 році білі гриби

травня 23 / 2022

Сезон збору білих грибів у Закарпатті тільки стартує. Та і те не всюди, а лише в окремих районах області. Причиною запізнілої появи білих грибів є посуха, яка зараз спостерігається в Закарпатті.

Цьогорічними фото із білими грибами діляться найперше грибники Хустщини. У тамтешніх лісах починають з’являтись "чорні букові". Їх називають ще королівськими.

Читайте також:
На Рахівщині збирають молоді пагони ялинки для лікування


Під світлиною пані Тетяни зібралось чимало позитивних емоцій від коментаторів. Заінтриговані таким уловом, люди перепитують, де саме пощастило грибарці уполювати неймовірні трофеї. Чи це теперішнє фото, або ж воно ще з минулого року і виставили його навмисне, аби "подражнити" учасників соцмережі.

Водночас авторка посту, яка оприлюднила у мережі світлину з грибами, запевняє – гриби цьогорічні та вказує місце, де їх збирала.

Як інформують мисливці тихого полювання, перші білі гриби теж знаходять і на Мукачівщині. За словами однієї із затятих мисливиць Мар’яни Кидори, починають з’являтись букові у селі Шипка.

На Виноградівщині грибною місциною на білі гриби наразі є Королево.

А ось цьогорічні дари лісу ще однієї грибарки – Марії Дубровки. "Перші пішли. Закарпаття", – відзначає автор світлин із білими грибами. Локацію автор не вказує.
Пощастило їх "вполювати", зокрема, пані Тетяні із села Рокосово. За словами грибарки, днями вона просто вийшла на "розвідку", подивитись, чи є гриби. В результаті, – оприлюднила у мережі підтверджуючу світлину з буковими.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар