Новини по нашому 928 Переглядів 0 Рейтинг

У пункти проживання вимушених переселенців в Ужгороді передали освячені паски та великодні частування

квітня 24 / 2022

1 500 пасок, а також набори продуктів, зокрема, традиційних для Великодня, писанки передали сьогодні в усі пункти тимчасового проживання вимушених переселенців в Ужгороді – спорткомплекси, гуртожитки, школи.
Таку підтримку родинам, які знайшли прихисток у нашому місті, рятуючись від війни, організували спільно Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, депутати Ужгородської міської ради, Uzhhorod Humanitarian Center, Закарпатська обласна рада та наші партнери з Угорщини – зокрема, сьогодні прибула угорська делегація на чолі з головою загальних зборів області Саболч Сатмар Берег Оскаром Шестаком.
Паски і кошики з великодніми смаколиками освятив в Ужгородському греко-католицькому катедральному соборі владика Ніл – адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії. Також у п’яти закладах, де проживають люди – спорткомплексах «Юність», «Буревісник», у ПАДІЮНі, одному з гуртожитків та у Класичній гімназії священнослужителі провели богослужіння та освячення великодніх частувань.
До наборів за можливості додавали і продукти тривалого зберігання, засоби гігієни. Усе це зі щирими побажаннями світлого Великодня, Божого благословення, здоров’я і благополуччя, а найголовніше – миру в Україні, – депутати міськради розвезли в усі заклади і передали людям, котрі там проживають. Дуже важливо, щоб люди, які зараз не мають змоги бути вдома, не почувалися самотніми, обділеними і теж мали свято та те, що зазвичай збирають на стіл, зокрема і на Закарпатті.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар