Новини по нашому 3 373 Переглядів 1 Рейтинг

12-кілограм: закарпатець упіймав велетенську рибу (ФОТО)

вересня 11 / 2021
12-кілограм: закарпатець упіймав велетенську рибу (ФОТО)

«Такого великого сома упіймав уперше». Приблизно так прокоментував своє вересневе фото з гранд-рибою директор Свалявського ринку споживчої кооперації Михайло Блискун.
Літньо-осінню профспілкову відпустку він із дружиною Тетяною вирішив провести в одному з санаторіїв неподалік селища Шаян на Хустщині. Не тільки місцева мінеральна вода та неповторні карпатські краєвиди, а й цікаве дозвілля надовго запам’ятаються подружжю. Зокрема в один із відпочинкових днів пан Михайло взяв вудицю та подався на берег котроїсь із водойм, де підприємці розводять рибу. Однак навіть не думав, що саме тут і саме йому цей сезон усміхнеться таким рибальським щастям, бо на спінінгову волосінь із блесною упіймав 12-кілограмового сома (на фото)! Коли його підняли та зміряли, то витягнувся на майже цілий метр. М. Блискун зловив рибу на курячу печінку, яку приладнав на гачок.
Такий «кльовий» екземпляр зробив фурор на всьому курорті. Сома віддали на кухню санаторію, де порізали та посмажили мало не для половини відпочинкового комплексу. Потім пан Михайло ще довго розповідав, як ця найхитріша, найобережніша риба чи не пів години «водила» його, доки намагався витягнути її на берег. Змучився так, що на кілька хвилин мусив біля «трофею» присісти та відпочити. Приблизний вік цього сома – 8 – 10 років. Безперечно, додому свалявчанин із дружиною повертатимуться з найкращими враженнями, бо не всім таланить на такий рекордний улов.
Михайло ПАПІШ, НЗ
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар