Новини по нашому 1 198 Переглядів 0 Рейтинг

Нелегкий заробіток: У високогір’ях вже кілька тижнів триває сезон збору яфин (відео)

серпня 05 / 2021
Нелегкий заробіток: У високогір’ях вже кілька тижнів триває сезон збору яфин (відео)

У високогір’ях Тячівщини вже кілька тижнів триває сезон збору яфин. Заготівлею чорниць займаються мешканці гірських сіл. Щорічно збираючи чорниці на полонинських плантаціях, селяни поповнюють свої сімейні бюджети. Та цьогоріч чорниць не так багато, як у попередні роки. Знімальна група «М-студіо» поспілкувалась зі збирачами яфин на полонині Апецькій. Збирати цілющі і смачні дари полонин починають наприкінці липня. Сезон триває близько місяця.

Робочий день у людей, які збирають яфини на схилах гори А́пецька висотою 1512 метрів, починається о другій-третій годині ночі. Бажаючі заробити на цій справі долають важкий шлях вгору вантажівкою автівкою високої прохідності.

Збирати ягоди починають о 6-й ранку. Люди кажуть: вдома роботи немає, тож користуються нагодою бодай трохи поповнити власний чи сімейний бюджет. 17-літній дубівчанин Богдан за яфинами їздить третій рік.Юнак ділиться: практично вся місцева молодь заробляє на чорниці.У пік сезону на Апецькій малолюдно.

Пані Надія приїхала на полонину вперше з односельчанами. Каже, за день вдалося зібрати всього 10-12 кілограм. В роботі люди використовують спеціальні гребінки.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар