Новини по нашому 1 541 Переглядів 0 Рейтинг

Ціни на квартири: Як купити житло в Закарпатті

червня 13 / 2021
Ціни на квартири: Як купити житло в Закарпатті



Ціни на квадратні метри зростають і передумов хоча б для їх стабілізації немає. Ті українці, для яких постає питання купівлі житла, вірять словам забудовників і часто ухвалюють рішення про купівлю квартири під тиском ризику, що “завтра буде дорожче”. Це “завтра” таки настало. За останній рік ціни на нерухомість у найбільших українських містах зросли на 12-18%.

Більше того, забудовники прогнозують подальше зростання вартості квартир на десятки відсотків у найближчі місяці. За останні кілька років у Мукачеві з’явилося багато новобудов, як і в центральній частині міста так і в мікрорайонах. Та можна помітити, що продаж квартир здійснюється не такими швидкими темпами як хотілося б.

Мукачівці кажуть,ціна на житло, яка наразі є в місті зависока, тому і попиту на квартири немає.Якщо ви хочете придбати власне житло, то маєте бути готові до того, що ціна залежатиме одразу від кількох факторів. Якщо мова іде саме про центральну частину міста – то тут звичайно квартири навіть у не дуже задовільному стані можуть коштувати кругленьку суму через своє розташування.

Щодо новобудов, то тут ціни відповідні.За даними інтернет-ресурсів ціни в Мукачеві дуже варіюються. У новобудові вартість стартує від 13 900 грн за м². Однокімнатну квартиру можна придбати за 28 тисяч доларів. Найдешевша однокімнатна квартира, яку нам вдалося знайти коштує 25 тисяч доларів, та знаходиться у мікрорайоні «Борок Телеп». І хоча здавалося б з роками стає все більше і більше нових житлових комплексів, власники все ж зіштовхуються з певними проблемами. До прикладу, молода родина, тато мама та перша дитина вирішили придбати власне житло у новобудові під іпотеку. Середня зарплата на місяць у Закарпатті становить 11 тисяч гривень.

Якщо батько працюватиме одразу на двох роботах, то у кращому випадку родина матиме біля 25 тисяч гривень. Про виплати на дитину від держави мова не іде, адже ці кошти мають спрямовуватись на потреби малюка. Отож, найдешевша ціна у новобудові це біля 500 доларів за квадратний метр за словами ріелторів. Однокімнатна квартира це в середньому 35 квадратних метрів. Отож, її вартість 17,5 тисяч доларів. Перший внесок – 3500 тисячі доларів, за попереднім курсом це 97 300 гривень. Далі кожного місяця протягом кількох років родина має виплачувати чи не половину своїх доходів на те, щоб закрити іпотеку. І тут ще не береться до уваги. Що швидше за все, за таку вартість ви придбаєте квартиру з голими стінами.

А ремонт та меблі це ще біля 10 тисяч доларів. Питання – чи в Україні хороші умови для того аби розпочати сімейне життя молодій родині? За останній рік ціни на нерухомість у найбільших українських містах зросли на 12-18%. Спеціалісти кажуть, на цінову політику впливає дуже багато факторів.У 2021 році в Україні запущена програма «Доступна іпотека 7%». Проте українці не дуже активно нею користуються. За три місяці дії програми банки видали лише 351 кредит. Для порівняння: у 2020 році українці оформили в комерційних банках 5,6 тис іпотечних позик. У Мукачеві також є можливість придбання житла в іпотеку.

Забудовники прогнозують подальше зростання вартості квартир на десятки відсотків у найближчі місяці. А народу хочеться, щоб держава створила всі належні умови, аби була можливість у кожної молодої родини купити власне житло за хороших і доступних умов. Оскільки наразі, вважають краяни, такої можливості, коли середня зарплата на Закарпатті становить 11 тисяч гривень немає.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар