Новини по нашому 1 681 Переглядів 0 Рейтинг

Закарпатець, з минулого століття, став обличчям поштових марок Європи (фото)

березня 21 / 2021

Поштова марка із закарпатським листоношею виборола срібло на міжнародному конкурсі PostEurop.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що на конкурс найкращих поштових марок Європи «PostEurop» Україна представила унікальну марку із зображенням листоноші із Туря-Ремети, легендарним Федором Фекетою.

Як повідомляють на сайті Укрпошти, поштова марка, присвячена закарпатському листоноші Федору Фекеті, здобула срібло за вибором журі на міжнародному конкурсі PostEurop на найкращу марку Європи 2020 за темою «Давні поштові маршрути”.

Зображення на поштовій марці, присвячене закарпатському листоноші Федору Фекеті, виконала художниця Ірина Медведовська.

Загалом, за найкращу поштову марку Європи змагалися понад 50 країн, зокрема Вірменія, Франція, Ісландія, Росія, Німеччина, Латвія, Угорщина, Греція, Австрія, Бельгія.


Довідково.

Листоноша Федір Фекета (1791-1838 рр.) народився у Туря-Реметі на Перечинщині. Понад 30 років щодня, пішим маршрутом, від села й до Ужгорода, носив листи й кореспонденцію. У підсумку це 50 кілометрів щоденно – більше ніж марафонська дистанція.

У селі шанували свого «скорохода», називали його «послом», а після смерті на зовнішній стіні місцевого Православного храму встановили на його честь барельєф-пам’ятник. Пізніше, бронзовий пам’ятник листоноші було встановлено скульптором Михайлом Беленем у районному центрі – місті Перечин.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар