Новини по нашому 1 109 Переглядів 0 Рейтинг

У Карпатському заповіднику тестують інструментарій SMART для моніторингу біорізноманіття (ФОТО)

лютого 27 / 2021
Три пілотні установи проекту тестують інструментарій SMART для моніторингу біорізноманіття
Щодня працівники природно-заповідних територій обходять десятки кілометрів, фіксуючи важливі дані про ситуацію в полі: науковці, наприклад – поширення рідкісних видів, служба державної охорони – виявлені порушення. Ці дані записують у картки спостережень, передають колегам для подальшого аналізу. Зазвичай такий процес є достатньо тривалим та вимагає значних людських зусиль.
З метою спрощення та підвищення достовірності збору даних у трьох цільових установах проекту тестують інструментарій для просторового моніторингу та звітування SMART - Spatial Monitoring and Reporting Tool. SMART дозволяє у реальному часі зберігати та синхронізувати дані патрулювання чи наукових досліджень на сервері, а також здійснювати їхній аналіз та формувати звіти.
18-19 лютого у Рахові працівники Карпатського біосферного заповідника, Верховинського національного природного парку (НПП) та Карпатського НПП, взяли участь у тренінгу по використанню SMART, організованому спільно з програмою «Збереження карпатських пралісів». У разі успішного тестування у цих трьох пілотних установах, SMART буде запроваджено у п’яти інших територіях проекту.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар