Новини по нашому 1 867 Переглядів 1 Рейтинг

У готелі на Закарпатті живе близько сотні котів (відео)

листопада 22 / 2020
У готелі сім’ї Кузьменків, що на Закарпатті, живе понад сотня котів. Інна Кузьменко розповідає, що тварин не розводили для реклами свого закладу. Власники готелю підбирають безпритульних котів.

Близько сотні котів живе в готелі на Міжгірщині
Тварин годують тричі на день, зранку та ввечері – сухим кормом, в обід – кашею з рибою. Перші три коти з’явилися у Кузьменків у 2004-му. Їхня кількість збільшилася за останні роки, каже Інна Кузьменко.

"Років п’ять, мабуть, було 19 котів, — розповіла жінка. — Все було добре, поки не стали дітки їздити на екскурсії. З того часу нам почали звозити тварин мішками, коробками, підкидувати. Привозили хворих частіше за все. І в нас не притулок, ми не пристосовані для утримання хворих котів. Вони заражають один одного. Насправді це дуже сумно".

Туристка Вікторія Шрамко третій рік поспіль приїздить із дочкою пожити в готелі з котами. Каже: приїздять сюди не вперше, в різні пори року: "Вони ходять коридорами, на сходах сидять. Їх можна торкатися, поговорити з ними, такі комунікабельні є".

Тварини двічі на рік проходять медичний огляд. На утримання та догляд за котами в місяць родина Кузьменків витрачає 30 тисяч гривень. Тваринам виділили окреме приміщення, де вони сплять та живуть в холодну пору.

Близько сотні котів живе в готелі на Міжгірщині
Власниця готелю розповіла: коти живуть дружною родиною:

"Коли холоднішає, у кожному будиночку – по мордочці. Вони всі ховаються на поличках. Всюди, де є місце, сидітимуть коти. Тут тепло, ми опалюємо приміщення. Маленьке, але ось так. Інколи коти приходять самі. Є сумні історії, коли потрапляють хворі, покалічені. Дивом просто з’являються в нас", — розповіла Інна Кузьменко.

Для тварин сім’я Кузьменків хоче зробити окремий будинок-музей, в якому зможуть жити всі підкинуті коти. Де він буде розташований — поки що не вирішили.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар