Новини по нашому 1 001 Переглядів 0 Рейтинг

Закарпатець розповів про перешкоди, які йому довелось подолати, щоб проголосувати

жовтня 26 / 2020
Ужгородець Денис Сухотін має вади опорно-рухового апарату. Чоловік вирішив самостійно йти на виборчу дільницю для голосування. Виборча дільниця чоловіка знаходиться на другому поверсі в приміщенні одного з корпусів Ужгородського національного університету. Піднятися сходами чоловіку допомагали двоє людей.

До кабінки Денис заходить сам. Через 15 хвилин виходить. "Як на мене, було надзвичайно складно голосувати на цій дільниці, — розповів чоловік. — По-перше, тому що вона розміщена на другому поверсі, хоч на сайті ЦВК вказано, що ця дільниця розміщена на першому поверсі, обладнана пандусами для маломобільних груп населення, але це неправда. Ну й про яку можна говорити соціальну дистанцію, якщо тебе двоє людей повинні вести. Усе з бюлетенями було добре. Трішки не вистачало освітлення в кабінках, а так все було добре".
Координатор громадянської мережі ОПОРА на Закарпатті Ярослав Гулан сказав, що недоступність дільниць для людей з інвалідністю – порушення. Адже відповідно до постанови ЦВК дільниці не мають бути вище першого поверху. Більше – у сюжеті "Суспільне Закарпаття".
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар