Новини по нашому 4 039 Переглядів 4 Рейтинг

На Тячівщині та Рахівщині фіксують масові порушення у дільничних виборчих комісіях

жовтня 25 / 2020
Голови та члени ДВК забирають печатки додому разом із частиною бюлетенів. А потім на засіданнях за участю інших членів комісій і спостерігачів відмовляються перераховувати ті, що вночі залишилися в сейфі під охороною поліції, та порівняти отриманий результат із кількістю бюлетенів у територіальній виборчій комісії.

Такі порушення мають місце, зокрема, в Тячівському районі в ДВК Углянської сільської громади. Там намагаються заблокувати роботу чотирьох дільниць із п’яти. Імовірно, для того, щоб протизаконним способом здобути на п’ятій дільниці результат на користь однієї з партій, серед засновників якої народний депутат, обраний до Верховної Ради України від тієї місцевості. Протоколу про перерахування бюлетенів досі немає на жодній із ДВК.

У Богданській сільській громаді в Рахівському районі члени ДВК уночі 23 жовтня взагалі закрилися у приміщенні дільниці та не пускали туди ані кандидатів у депутати, ані спостерігачів. Відтак на ранок 24 жовтня було виявлено нестачу 27-ми бюлетенів, хоча в протоколі було записано, що вони є. Викликано поліцію. Подано позов до суду.

Також у комісіях досі не проведено розподіл обов’язків членів комісій – хто перераховує голоси, хто везе урну з бюлетенями і так далі. Протоколи надходять, але тільки зараз і дуже повільно. Через це завтра дільниці можуть відкритися набагато пізніше.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар