Новини по нашому 2 421 Переглядів 0 Рейтинг

“Перша віце-міс світу” втілює в життя заповітну мрію в Берегові (ФОТО)

жовтня 18 / 2020
Після приїзду з Гонконгу, де проходив конкурс і в якому брали участь 76 дівчат з 50 країн, тоді ще зовсім юна красуня, котра привезла з Китаю аж дві корони - “Перша віце-міс світу” та “Міс модель Європи”, в одному з багаточисленних інтерв’ю заявила: ”Моя заповітна мрія створити в рідному місті притулок для бездомних собак.”

Та по завершенні школи – навчання аж у трьох вищих освітніх закладах, в Ужгороді та Будапешті, і реалізацію мрії довелося відкласти. Коли ж повернулась в рідне Берегове, тут уже почав діяти притулок для безпритульних собак – від дорослих до цуценят, якими опікуються активісти громадської організації “Бундаш. Другий шанс” на чолі з Олександрою Горват. Зараз у вольєрах утримується близько 50 особів. Знаходиться “домівка” для собак на території колишнього хлібокомбінату, клітки спорудили під керівництвом його тодішнього директора Василя Кондрича, який здає об’єкт в оренду Берегівській міській раді. Волонтери Анджеліка Терлецька та її чоловік Петро Дудаш, разом з Олександрою Горват щодня по кілька разів навідуються сюди, щоб погодувати тварин, приласкати кожного зі своїх “підопічних” (усіх собачок знають поіменно), випустити їх на прогулянку тощо. Усі “мешканці” притулку стерилізовані, цим займається ветлікар Ласло Чех. Малим також роблять щеплення від різних захворювань, дорослим – від сказу.

Активісти періодично відловлюють бродячих тварин, стерилізують їх, а потім за браком місця знову випускають на волю. Правда, Василь Кондрич нещодавно змонтував ще 5 вольєрів, проте й вони уже “заселені”.

У п’ятницю міська рада на своєму останньому засіданні цього скликання затвердила Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Як вона буде здійснюватися на практиці – побачимо.

Бракує також коштів на утримання тварин – виручають благодійники. Часто навідуються сюди Діана Біров з готелю “Гелікон”, Жужанна Горянська з кав’ярні “Кармен”, Сільвія Перчі з екуменічної служби, Крістіан Бочкої з дружиною Сабіною, Крістіна Молнар і Аттіла Ковач, Аттіла Шомовк і його пара Жужанна, Флоріан Бабінцу та його половинка Кароліна, Вікторія Орос, інші люди з добрим серцем, яким не байдужа доля братів наших менших.

Так, наприкінці тижня до притулку завітали колишня “Перша віце міс світу” та “Міс модель Європи” Іветта Божар з молодшою сестрою Євою. Вони принесли сюди корми для тварин, килим для підстилок, дали кошти на ліки, а ще збираються зібрати іграшки для менших, інший інвентар.

“ Серце крається, коли бачу цих сиріток,- каже майже у сльозах Голосу Карпат красуня.- Коли б могла, забра б їх усіх додому.”

Проте у Божарів – і так ціле сімейство собак, кожен член родини їх дуже любить.

“Є потреба розширити цей притулок, благо територія дозволяє,- каже Іветта.- Тепер балотуюся в Берегівську міську раду від політичної сили “Слуга Народу”. Якщо мені висловлять довіру, добиватимуся, щоб тут були створені належні умови для утримання хоча б сотні тварин.”

З відкритям у рідному місті собачого притулку у дівчини, тепер успішного підприємця, з’явилась інша заповітна мрія – повернути в рідний Берегсас своїх ровесників, які виїхали на заробітки за кордон.

“Мені боляче, що наша молодь шукає кращої долі за межами країни із-за відсутності достойних робочих місць та гідної зарплатні,”- написала Іветта на своїй сторінці у Фейсбуці.

Незабаром сім’я Божарів відкриває у Берегові відреставрований і переобладнаний готельно-ресторанний комплекс відомого колись навіть за межами області “Білого каменю”. Тут знайдуть собі роботу з прийнятною зарплатнею 150 осіб.

“Дуже б хотілося, аби для підприємців, особливо молодих, в Україні були створені сприятливі умови,- ділиться дівчина.- Сподіваюсь, що в команді “Слуг Народу” зумію посприяти їх створенню хоча б у нашому регіоні.”
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар