Новини по нашому 1 483 Переглядів 0 Рейтинг

Тячівський Професійний Ліцей активно бореться з булінгом (фото)

вересня 30 / 2020
Про це Тячівський Професійний Ліцей інформує у Фейсбуці на своїй сторінці

Зупинимо булінг разом
Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного.
Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.
Профілактика насильства, зокрема булінгу – завдання, яке стоїть перед керівниками, педагогами, психологами та соціальними педагогами. Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини, а відтак - попередити його через організацію якісного навчання та змістового дозвілля.
Важливо знайти нові шляхи взаємодії з учнями. У цьому можуть допомогти різні профілактичні групові заняття з розвитку комунікативних навичок, профілактики асоціальної поведінки з основами правових знань, а також заняття, спрямовані на допомогу в досягненні позитивних життєвих цілей. Головна перевага таких занять – це формування відповідальності людини за власну поведінку та поведінку інших, готовність прийти на допомогу, розв’язати конфлікт.
Тому, не втрачаючи нагоди, у вільний, від уроків, час, наші педагоги провели з учнями бесіди та тренінг на дану тему. Ліцеїстів ознайомлено з поняттям „булінг”, його видами. Через різноманітні активні форми роботи, які передбачали групову діяльність та розігрування ситуативних ролей, діти виробили знання та вміння визначати ознаки фізичного, психологічного, економічного та кібербулінгу над підлітками та шукали способи допомоги, шляхи запобігання цього явища в школі, осмислили чому це відбувається.
Учні були відкритими, активними та ініціативними. На завершення учасники поділилися враження від тренінгу та були одностайні у тому, що подолання булінгу можливе лише за умови співпраці
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар