Новини по нашому 1 457 Переглядів 0 Рейтинг

Закарпатські школи виявилися на останньому місці в Україні за підсумками ЗНО

вересня 26 / 2020
Закарпатські школи виявилися на останньому місці в Україні за підсумками ЗНО

Сайт Освіта.ua склав щорічний рейтинг закладів загальної середньої освіти України за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання-2020.

Найкращі результати показала Львівщина, 2-ге й 3-тє місця посіли Сумська та Тернопольська області. А от Закарпаття, на жаль, – на останньому.

Звісно, йдеться про середні показники, виведені для кожного регіону. Кому цікаво – на сайті можна знайти й рейтинги шкіл областей та окремо – обласних центрів, у тому числі й наших. Отже, ми опинилися на 24-му місці. 9 666 випускників 297 закладів краю складали загалом 18 516 тестів, і тільки 82 відсотки учнів у принципі впоралися із завданнями. При цьому середній бал ЗНО в нас вийшов 107 (для порівняння: у лідера списку – 128,6, і 90% склали тести).



Щоб не було «зрівняйлівки», підкреслимо: в деяких закарпатських школах жоден випускник не провалив ЗНО. Такі поодинокі «маячки» є в Ужгороді, Хусті, Мукачеві, Сваляві, Іршаві та Сторожниці на Ужгородщині. Там подекуди середні бали тестів – за 160. Шкода лише, що це виняток, а не правило…

Мирослава ГАЛАС, НЗ
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар