Новини по нашому 1 176 Переглядів 0 Рейтинг

Михайло Рівіс: Попри послаблення карантинних умов – легковажити зарано

травня 13 / 2020
Михайло Рівіс: Попри послаблення карантинних умов – легковажити зарано

Шановні краяни!

Уряд послабив карантинні заходи. Дозволено відвідувати рекреаційні зони, дитячі та спортивні майданчики, перукарні, стоматологів тощо. Наскільки рішення впору – покаже час. Головне, аби всі були здорові. Натомість сьогодні є очевидним те, що ми не пройшли пік захворюваності коронавірусом. На жаль, кількість інфікованих в окремих населених пунктах Закарпаття зростає щодня. Тому на регіональному рівні необхідно зважено підійти до таких пом’якшень у відповідних районах і містах краю. Адже див на світі не буває. І вірус помахом «чарівної палочки» не відступить.

Як відомо, депутатський корпус обласної ради одноголосно спрямував понад 153 млн грн із капітальних видатків різних регіональних програм на боротьбу з Covid-19. Ще ніколи не виділялося стільки коштів із обласного бюджету для безпеки закарпатців! І хоч це рішення далося нам непросто, але депутати облради ставили перед собою одну ціль – щоб ви були живі здорові, а відтак ми спільно та поетапно долатимемо наслідки карантину, запускаючи виробництва, торгівлю, транспорт, послуги.

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що дослідженням вакцини проти коронавірусної хвороби займаються в більш ніж 70 країнах світу. Але її досі не має. Та й усі небезпеки вірусу не вивчені достеменно.

Тому сьогодні, як і раніше, щиро прошу вас, дорогі мої земляки, незважаючи на теплі, сонячн дні, на пом’якшення карантину, ще рано нехтувати приписами фахівців! Заради діток і літніх краян ми не маємо права допустити динаміку в поширенні вбивчого вірусу. Тому й надалі маємо чітко носити захисні маски, рукавиці, мити руки, тримати дистанцію. Тим самим убезпечимо медзаклади краю від перенавантажень і дамо змогу медикам рятувати тих, хто опинився на лікарняному ліжку через цю недугу.

Бережіть себе, своїх рідних, піклуйтеся один про одного і тоді ми справимося з викликами та тривогами, які настигли нас нежданно!

Разом впораємося і звернемо в майбутнє!

Голова Закарпатської обласної ради
Михайло Рівіс
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар