На кордоні киянин надав підроблені документи суду, аби потрапити до ЄС

червня 16 / 2024


ПІДРОБЛЕНА ОПІКА

У пункті пропуску «Тиса» прикордонники затримали громадянина України, який мав намір виїхати до Угорщини за підробленим документом
Як підставу для виїзду за кордон 30-річний киянин надав на контроль ухвалу суду, відповідно до якої він самостійно виховує малолітнього сина, оскільки матір дитини позбавлено батьківських прав. Втім, під час перевірки документа правоохоронці виявили, що його було підроблено. До того ж, відповідно до відомчої бази даних, жінка з дитиною виїхали з України ще у квітні 2022 року і більше не поверталися. Як згодом було встановлено, від початку повномасштабного вторгнення вони проживають у Швейцарії.

Чоловіка затримали в адміністративному порядку з метою притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Також у його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар