На кордоні з ЄС прикордонники знову виявили підроблені документи та відмітки

листопада 07 / 2022

Двох громадян України, які мали намір незаконно перетнути кордон за підробленими документами, виявили учора прикордонники Мукачівського загону.

Одного спритника, який намагався незаконно перетнути українсько-румунський кордон виявили прикордонники у пункті пропуску «Дякове». Під час перетину кордону, разом із паспортом 33-річний чоловік надав для перевірки документів тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку про проходження військово-лікарської комісії, у яких інспектор виявив ознаки підробки. Крім того, прикордонники з’ясували, що вказаний у довідці територіальний центр комплектування не видавав документи на ім’я українця, який намагався перетнути кордон.

Ще одного зловмисника виявив наряд з перевірки документів у пункті пропуску «Вилок». Перетнути кордон з Угорщиною за «липовими» документами намагався 28-річний закарпатець. У паспорті українця були відмітки про виїзд на постійне проживання та взяття на постійний консульський облік Посольством України в Чеській Республіці. Також чоловік пред’явив ID-картку дозволу на проживання у Чехії.

Під час поглибленого вивчення наданих документів, прикордонники виявили ряд ознак, що вказували на підробку відміток та ID-картки. Горе-комбінатор зізнався прикордонникам, що за виготовлення йому «липових» документів сплатив ділкам 2000 доларів США.

В обох випадках, про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції.





Нагадаємо, що днями двом громадян України, які намагалися незаконно перетнути кордон за підробленими документами оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст. 27 ККУ «Види співучасників» та ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар