Закарпаттям знову шириться сумна звістка (ФОТО)

квітня 22 / 2024
Закарпаттям знову  шириться сумна звістка (ФОТО)

У селі Заріччя Хустського району попрощалися із полеглим на війні 22-річним Іваном Борисом, який понад півтора року вважався безвісти зниклим.

Про це повідомили на сайті Зарічанської громади.

Прощання із захисником відбулося у греко-католицькій церкві села Заріччя.

Провести в останню дорогу Івана Бориса прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади, а також жителі громади.

“У 20 років Іван Борис, після смерті матері, став опікуном для двох молодших братів та сестри. Попри те, що закарпатець не підлягав мобілізації він у березня 2022 року добровільно став на захист Батьківщини”, — йдеться у повідомленні.

Закарпатець проходив службу у військовій частині А 1556. З 29 серпня 2022 року Іван перестав виходити на звʼязок, з того часу вважався зниклим безвісти. Загинув 22-річний військовий 29 серпня 2022 року під час наступальних дій поблизу населених пунктів Нововознесенськ та Миролюбівка Херсонської області.


“Іван Борис був похований як невідомий солдат на кладовищі у м. Дніпрі. Лише через рік і сім місяців тіло Захисника вдалося доправити в рідне село. Живим коридором, з національними прапорами та квітами зустріли мешканці Зарічанської та сусідніх громад нашого воїна. На честь Героя звучав Гімн України і військовий трикратний салют, який гучно пронизував небо”, — йдеться на сторінці Зарічанської громади.

Побратим Івана Бориса Василь Штефко розповів Суспільному, що познайомився із загиблим в їхній частині в Мукачеві, перед тим, як їхали в Запорізьку область.

“Він був в іншій роті, але ми там разом були. Він був дуже доброю людиною. Сміливий. Він мав двох менших братів та сестру. Він був з багатодітної сім’ї, батьки померли. Івану було 7 років, коли тато помер, а у 2020 році померла мама. Він не був одружений. Іван був добровольцем”, — згадує про побратима Василь Штефко.



Поховали захисника на кладовищі в рідному селі Заріччя.

Вічна та світла пам’ять Герою!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар