Двох житомирян, виявили прикордонники у закинутій будівлі неподалік кордону

лютого 22 / 2024


ДВОХ ЖИТОМИРЯН, ЯКІ ЗБИРАЛИСЯ ПОТАЙ ПОТРАПИТИ У РУМУНІЮ, ВИЯВИЛИ ПРИКОРДОННИКИ У ЗАКИНУТІЙ БУДІВЛІ

На Закарпатті прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону виявили поблизу кордону двох жителів Житомирщини, які збиралися незаконно перетинати українсько-румунський кордон.

Про появу у прикордонні невідомих осіб повідомили співробітники оперативно-розшукового відділу. З метою перевірки наданої інформації, до вказаного місця негайно висунулася група реагування. До пошуків також було залучено оператора БПЛА. Житомирян прикордонники виявили у закинутій будівлі, куди їх доставив один із місцевих мешканців.

Порушники розповіли, що погодилися на пропозицію одного з ділків, який пообіцяв горами завести їх у Румунію. За послуги переправника горе-туристи повинні були заплатити по 5 тисяч доларів США.

Дотримуючись вказівок переправника, чоловіки приїхали на Закарпаття, після чого їх автомобілем привезли у невідому місцевість, завели у покинуту будівлю та наказали чекати.

Дочекавшись прикордонників, чоловіки були доставлені до прикордонного підрозділу де стосовно них склали протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП, справи скерували до суду.

Наразі оперативники прикордонного загону вже встановили особу, причетну до спроби переправлення житомирян через державний кордон. Щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ, надіслано повідомлення до Нацполіції.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар