Прикордонниками зафіксовано – 422 відмови персоналу від неправомірної вигоди на суму понад 3 мільйони гривень

грудня 09 / 2023


⛔️ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ – КРАЩИЙ СПОСІБ БОРОТЬБИ З НЕЮ!

🔸9-11 грудня 2003 року в мексиканському місті Меріда відбулася політична конференція ООН, на якій була підписана Конвенція проти корупції. Україна ратифікувала угоду 18 жовтня 2006 року.

🔸Згідно з Конвенцією ООН проти корупції та Конвенцією Ради Європи про кримінальну відповідальність за корупцію (1999) корупція – це зловживання державною владою для одержання вигоди в особистих цілях, в цілях третіх осіб і груп, а також різні форми незаконного привласнення публічних коштів для приватного використання.

🔸В Україні основні засади запобігання та протидії корупції регулюються Законом України «Про запобігання корупції», який визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, норми щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.

🔸Є декілька основних сфер запобігання корупції, за якими державні органи, в тому числі й прикордонні структури, мають справу з запобіганням і врегулюванням потенційного конфлікту інтересів, питаннями декларування та, на жаль, з виключними випадками зловживань.

❗️Протягом 2023 року в органах охорони державного кодону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України зафіксовано – 422 відмови персоналу від неправомірної вигоди на суму понад 3 мільйони гривень. За всіма фактами відносно «не доброчесних» громадян повідомлено підрозділи Національної поліції.

☎️Отримано – 34 звернення громадян, які містять інформацію щодо можливих корупційних діянь персоналу, за всіма фактами проведені перевірки та надано належну правову оцінку, у 3 випадках матеріали службових розслідувань скеровані за належністю до уповноважених органів із запобігання корупції.



Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар