Від початку року на території обслуговування Управління патрульної поліції в Закарпатській області трапилося 1 398 ДТП

листопада 14 / 2023

Від початку року на території обслуговування Управління патрульної поліції в Закарпатській області трапилося 1 398 дорожньо-транспортних пригод, 190 з них – із потерпілими.
Однією з найпоширеніших причин аварій є перевищення швидкості. Про це сьогодні на брифінгу розповіли представники патрульної поліції Закарпаття.
👉 За день на автошляхах області фіксують близько 130 таких порушень. Від початку року патрульні вже зареєстрували понад 36 тисяч випадків перевищення швидкісного режиму.
Часто автопригоди стаються й через недотримання дистанції, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, невиконання вимог і сигналів регулювальника та керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
💬 «За цей тиждень у нас уже складено приблизно 70 матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху, які стосуються пасажирських перевезень, обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. Багато матеріалів складено щодо утримання вулично-шляхової мережі на автодорогах області, зокрема й на М-06. Також зафіксовані порушення у сфері господарської діяльності – це робота без ліцензії, порушення щодо перевезення вантажів та небезпечних вантажів», – зазначила заступниця начальника обласного УПП Віта Копинець.
📍Своєю чергою речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський підкреслив, що в осінній та весняний періоди ДТП часто трапляються через малопомітність пішоходів чи велосипедистів, які не мають світловідбивних елементів:
💬 «Ми щоразу наголошуємо: позначайте себе на дорозі. Використовуйте світловідбивні елементи та флікери, адже завдяки їм водії на дорогах значно швидше і краще помічають пішоходів або велосипедистів і можуть відреагувати. 25-30 м – це відстань, за якої пішохід видимий для автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар. Якщо використовувати світловідбивальні елементи, то ця відстань збільшується до 130-150 м».
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар