На міжнародній конференції Держекоінспекція Закарпаття підняла болючу проблему Солотвина

серпня 18 / 2023
На міжнародній конференції Держекоінспекція Закарпаття підняла болючу проблему Солотвина

17 серпня у с. Яноші Берегівського району відбулася заключна міжнародна конференція проекту «Екологічна оцінка можливостей відновлення природних ресурсів у Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню басейну Верхньої Тиси через підготовку комплексної системи моніторингу РЕВІТАЛ 1». У цьому заході взяли участь Мішкольцський університет (Угорщина), керівництво Закарпатської ОВА та обласної ради, керівництво Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Михайло Банк та Михайло Химинець), Солотвинська селищна рада, муніципалітет Сігету-Мармацієй (Румунія), Кошицький технічний університет (Словаччина), Інститут геологічних наук Національної академії наук України.

Серед іншого за підсумками конференції голова загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) @Oskar SHestac Оскар Шестак, який також є головою європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА підвів підсумки за результатами яких було констатовано про неухильне дотримання природоохоронного законодавства при здійсненні діяльності на території солерудника в смт Солотвино Тячівського району та недопущення фактів відкачування ропи із шахт, оскільки це має вкрай негативний вплив на довкілля, зокрема, на водний фонд Дунайського регіону, який проходить через низку країн.

У зв’язку з цим та численними зверненнями громадян та організацій керівництво Держекоінспекції Закарпаття звернулося до голови Закарпатської ОВА, а саме до голови регіональної комісії ТЕБ та НС, Тячівської РВА, Солотвинської ОТГ про скликання позапланового засідання регіональних та місцевих комісій ТЕБ та НС з метою припинення відкачування ропи із шахт солерудника та їх скидів у р. Тиса. Про час та дату засідання таких комісій органи місцевого самоврядування повинні повідомити Держекоінспекцію Закарпаття.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Державна екологічна інспекція України
«ТСК Нацресурс» тимчасова слідча комісія МДО
Закарпатська обласна державна адміністрація
Закарпатська обласна рада
Тячівська РДА
Солотвинська селищна рада
Солотвинська Тг
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар