Одразу два випадки критичних кровотеч через поранення циркулярною пилою сталися в Закарпатті

жовтня 04 / 2022

Одразу ДВА ВИПАДКИ КРИТИЧНИХ КРОВОТЕЧ через поранення циркулярною пилою сталися минулого тижня у середу в Закарпатті. І в обох випадках медики🚑 «екстренки» діяли швидко і професійно. Бригади примчали до пацієнтів за ⏳⏱кілька хвилини, зупинили кровотечі за допомогою турнікетів та доставили пацієнтів до медзакладів.
❗️⚠️ Перший виклик до центральної оперативної диспетчерської ЗТЦЕМД поступив із м.Берегово о 10.43. 30-річний чоловік працював по господарству і глибоко порізав передпліччя «болгаркою».
Вже за 4 хвилини бригада 🚑 № 601 (фельдшер- Іштван Лажон та водій- Микола Гель) зупиняла кровотечу і надавала медичну допомогу пацієнту. Через 10 хвилин від моменту виклику пацієнта було доставлено до Берегівської лікарня ім. Б.Ліннера
❗️⚠️ Другий, такий же випадок, трапився через дві години у с. Фанчіково на Виноградівщині. На лінію «103» о 12.40 поступило повідомлення: 60-річний чоловік розрізав аж до кістки (!)ліве передпліччя і стікає кров’ю. Бригада 🚑№ 802 (фельдшер - Юрій АЛЕКСИК, водій - Михайло МАРИНЕЦЬ) примчала до пацієнта за⏳⏱ лічені хвилини. Зупинили кровотечу, надали всю необхідну екстрену допомогу і транспортували до приймального відділення Виноградівської райлікарні, де на пацієнта вже чекали медики.
‼️☝️"103" звертає увагу!
«Болгарки» - кутова шліфувальна машинка НЕБЕЗПЕЧНА ПРИ РОЗРІЗАННІ ДЕРЕВИНИ. Висока швидкість та потужність цього інструменту НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ його використання з дисковою пилкою – це надзвичайно травмонебезпечно! Щороку тільки в нашій області травмуються десятки людей саме через те, що зневажають правилами безпеки і використовують інструменти не за їх призначенням.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар