Управління ДАБК Ужгородської міської ради звернеться до прокуратури щодо заборони будівельних робіт

вересня 21 / 2022

Під час моніторингу забудови на території Ужгорода спеціалісти управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради виявили проведення будівельних робіт із реконструкції будівлі під літ. Б ПАТ «Машинобудівний завод Тиса» на вул. Сергія Мартина, 4. Із інформаційного стенду, який розміщений на фасаді будівлі, стало відомо, що здійснюється реконструкція будівлі з розміщенням у ній житлових апартаментів, офісів та комерційних приміщень.

Ця будівля, згідно із даними земельного кадастру України, розташована на земельній ділянці за кадастровим номером 2110100000:65:001:0102 за цільовим призначенням: «11.02 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості» та знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Ужгорода.

Відповідно до інформації щодо генерального плану Ужгорода будівля знаходиться на території промислових підприємств.

Згідно із відомостями із Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів й інформації, в управлінні ДАБК дозвільні документи на об’єкт будівництва на вул. Сергія Мартина, 4 в Ужгороді не реєструвалися.

Враховуючи вищенаведене, за вказаною адресою, ймовірно, здійснюється самовільна реконструкція будівлі зі зміною функціонального призначення будівлі без отримання відповідних дозвільних документів на виконання будівельних робіт, на території забудови, яка не передбачає розміщення такого типу призначення будівель та не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки. Тобто наміри забудови не відповідають містобудівній документації.

Проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, відповідно постанови КМУ № 303 від 13 березня 2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», припинено. Тобто наразі управління ДАБК здійснити позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на вул. Сергія Мартина, 4 в не має можливості.

Враховуючи все вищенаведене, управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради звернеться до прокуратури із проханням вжити заходів, відповідно до чинного законодавства, а саме: виступити на захист держави та звернутись до суду щодо негайної заборони виконання будівельних робіт та можливого відновлення існуючої будівлі до попереднього стану.



За інформацією управління ДАБК Ужгородської міської ради.



Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар