Рвонуло не одразу: вцілілий турист розповів про смертельний вибух у Карпатах

вересня 16 / 2021
Рвонуло не одразу: вцілілий турист розповів про смертельний вибух у Карпатах


Уцілілий під час вибуху в горах на Івано-Франківщині турист Орест Малиш розповів подробиці трагедії.
Вибух стався не одразу, як розвели багаття. Туристи встигли зварити вечерю і вже сиділи грілися, написав чоловік у Facebook.
"Ми були в горах з друзями. Нас було 10 дорослих і двоє діток наших. Розпалили вогонь на горі на місці, де раніше палили його до нас. Зварили їсти і сиділи грілись біля вогню. Дітей вклали спати. Десь за півтори години я пішов по дрова. В цей момент стався вибух на місці вогнища. Що саме вибухнуло - ми не знаємо", - каже чоловік.
Читайте також: Закарпатська поліція встановлює обставини нещасного випадку у горах


Уточнив, що двоє його друзів загинули. У одного дрібні порізи. Четверо жінок із опіками й рваними ранами. Його дружина у найважчому стані. Діти та ще троє чоловіків не постраждали.
Нагадаємо, 15 вересня 10 туристів із двома дітьми з Коломиї зупинилися на привал на полонині "Під Берди" поблизу села Вороненка Надвірнянського району на Івано-Франківщині.Розвели багаття. Приблизно о 21:20 стався вибух. Двоє людей загинули.
В операції взяли участь рятувальники з Ворохти, Верховини, Яремчі, Заросляка, Косова й Івано-Франківська. А згодом долучилися надзвичайники із сіл Лазещина, Ясіня, а також із Рахова Закарпатської області.
Одна із травмованих туристок була у важкому стані, її на ношах рятувальники знесли до підніжжя гори.
На місці події виявили характерну вибоїну та уламки металу з корозією. Припускають, що це снаряд однієї зі світових війн.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар