Новий, небезпечний штам Ковіду «дельта» шириться Закарпаттям

серпня 12 / 2021

Новий, небезпечний штам Ковіду «дельта» шириться Закарпаттям. Нещодавно один випадок мутованого варіанту захворювання підтвердили на Тячівщині. Новий штам коронавірусу «Дельта» виявили у Тячівському районі. Як повідомив директор КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич, в одного з пацієнтів медзакладу підтвердили захворювання на дельта-ковід.

Фахівці, які визначали маршрут зараження, кажуть: пацієнт нещодавно повернувся з Російської Федерації. Тячівську районну лікарню визначено як заклад для госпіталізації хворих на Ковід-19, в тому числі і на дельта-варіант. Наразі тут лікують чотирьох пацієнтів з ковідом та підозрою на нього. Не чекаючи загострення ситуації, тут уже готуються до наступної хвилі пандемії, яку прогнозують на осінь.

Відремонтували й палати «ковідної» реанімації для хворих, які будуть поступати у важких станах. Водночас активно триває реконструкція інфекційного відділення лікарні. Наразі вже проведені земельні роботи. На реконструкцію вже виділили 10 мільйонів гривень субвенції на соц-економрозвиток, за сприяння народного депутата України Василя Петьовки.

Ще 8 мільйонів мають надійти додатково. В лікарні запевняють: із завершенням реконструкції пацієнтів лікуватимуть у належних сучасних боксованих палатах, облаштованих згідно з усіма вимогами.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар