Територіальні громади будуть залучені до регіонального плану ліквідації заторів та сміттєзвалищ на річках області

квітня 06 / 2021

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков разом із експертною групою цими вихідними здійснили плановий обліт річок Латориця, Боржава, Тиса та їх приток.

"З повітря чітко видно масштаби проблеми, а також причини її виникнення. Більшість сміття – це пластик, який потрапляє до річок через людський фактор", – зауважив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Триває планова робота з вирішення питання засмічення річок Закарпаття.

За ініціативи голови ОДА спільно з відповідними службами області та профільними департаментами обговорили покроковий план заходів щодо ліквідації заторів та сміттєзвалищ на закарпатських річках.

На сьогоднішній нараді:
- проаналізували оновлену карту сміттєвих заторів на річках та точок збирання сміття у заплавах;
- визначили перелік територіальних громад, територією котрих протікають річки Латориця та Боржава, у межах яких зафіксовано затори і точки збору сміття;
- проаналізували надходження до бюджетів ТГ, призначених для підтримки належного екологічного стану, а також можливості участі цих бюджетів у співфінансуванні комплексу заходів обласного рівня;
- сформували пропозиції до створення регіональної групи за участі голів РДА, територіальних громад, підприємців, які займаються збором, переробкою, сортуванням та утилізацією ТПВ, і представників громадських організацій;
- визначили дату спільного засідання регіональної робочої групи та питання порядку денного.

Водночас голова Закарпатської ОДА порушив питання реалізації типових програм екологічного спрямування у територіальних громадах області.

За результатами роботи Анатолій Полосокв доручив у середу в режимі конференцзв’язку провести зустріч за участі голів РДА, територіальних громад, підприємців, які займаються збором, переробкою, сортуванням та утилізацією ТПВ, і представників громадських організацій.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар