Новини Закарпаття

Мешканці Буковця на Воловеччині просять голову ОДА зупинити незаконні роботи з видобутку газу під гірським хребтом (ФОТО)


Йдеться про несанкціоновані роботи під Вододільним хребтом на Воловеччині, практично, під горою Пікуй, по будівництву вишки для видобутку газу.

Мешканці Буковця на Воловеччині просять голову ОДА з
Сьогодні ініціативна група мешканців села Буковець та прилеглих сіл Воловецького району звернулися до голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова з проханням призупинити всі підготовчі роботи, які проводяться в с. Буковець (урочищах Титичево, Буківчик та Стригальня) філією ГПУ "Львівгазвидобування" АТ "Укргазвидобування" без дозвільних документів.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

До ініціативної групи ввійшли не тільки місцеві мешканці, а й екологи, науковці, громадські правозахисники зі всією області.

Так, один із учасників цієї робочої групи Іштван Цап повідомив , що забудовники намагаються розмістити газову вишку для видобутку газу під Вододільним хребтом, практично, під горою Пікуй. Наразі оцінка впливу на довкілля не завершена і знаходиться в Департаменті екології Закарпатської ОДА на стадії громадського обговорення, що само собою виключає наявність будь-якого іншого дозволу.

Також мешканці у зверненні до очільника облдержадміністрації просять посприяти в забезпеченні оприлюднення рішень сесії Буковецької сілької ради, які були прийняті без громадських обговорень , тобто всупереч законодавству, за підтримки сільського голови Ярослава Комарницького.

Перейти на сайт