Мешканці Буковця на Воловеччині просять голову ОДА зупинити незаконні роботи з видобутку газу під гірським хребтом (ФОТО)

жовтня 11 / 2020

Йдеться про несанкціоновані роботи під Вододільним хребтом на Воловеччині, практично, під горою Пікуй, по будівництву вишки для видобутку газу.

Мешканці Буковця на Воловеччині просять голову ОДА з
Сьогодні ініціативна група мешканців села Буковець та прилеглих сіл Воловецького району звернулися до голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова з проханням призупинити всі підготовчі роботи, які проводяться в с. Буковець (урочищах Титичево, Буківчик та Стригальня) філією ГПУ "Львівгазвидобування" АТ "Укргазвидобування" без дозвільних документів.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

До ініціативної групи ввійшли не тільки місцеві мешканці, а й екологи, науковці, громадські правозахисники зі всією області.

Так, один із учасників цієї робочої групи Іштван Цап повідомив , що забудовники намагаються розмістити газову вишку для видобутку газу під Вододільним хребтом, практично, під горою Пікуй. Наразі оцінка впливу на довкілля не завершена і знаходиться в Департаменті екології Закарпатської ОДА на стадії громадського обговорення, що само собою виключає наявність будь-якого іншого дозволу.

Також мешканці у зверненні до очільника облдержадміністрації просять посприяти в забезпеченні оприлюднення рішень сесії Буковецької сілької ради, які були прийняті без громадських обговорень , тобто всупереч законодавству, за підтримки сільського голови Ярослава Комарницького.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар