Генеральне консульство Угорщини пояснило причину черг на кордонах із Закарпаттям

вересня 20 / 2020
На двох КПП Закарпаття останніми днями утворилися величезні черги. Люди днями стоять на кордоні без належних умов.

Причину довготривалого очікування повідомили на офіційній сторінці Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород:
Довготривале очікування та великі черги на міжнародних контрольно-пропускних пунктах Чоп – Загонь та Астей – Берегшурань в сторону Угорщини утворилися з тієї причини, що в численних випадках документи громадян України та третіх країн, котрі бажають в’їхати та транзитом перетинати територію Угорщини, не відповідають вимогам правил протидії поширенню пандемії Covid 19! На жаль, кожен 7- ий автомобіль з 10-ти повертають!
Основне право на в’їзд в Угорщину мають водії, котрі забезпечують міжнародні вантажні перевезення, та у них наявні відповідні офіційні дозволи!
Таке ж право мають міжнародні пасажирські перевізники – водії рейсових автобусів, у котрих наявні відповідні офіційні ліцензії!
Це право НЕ поширюється на водіїв мікроавтобусів, які не мають таких офіційних ліцензій!

З метою перетину транзитом на територію Угорщини можуть в’їжджати іноземні громадяни, які при паспортному контролі з достовірністю підтверджують наявність гарантованого права на в’їзд у цільову країну та доведуть, що для їх подорожі транзитування можливе саме територією Угорщини.
Працівник прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, пересвідчується у відповідності заявленій меті подорожі фактично наявних ознак, перевіряє відповідність документів вимогам для виїзду в шенгенську зону, а також стан здоров’я подорожуючих. Прикордонник може відмовити у в’їзді та транзиті будь-кому, хто належить до його компетенції, його рішення не може бути оскаржене. Крім того, транзит можливий лише за маршрутом, визначеним угорською поліцією, і протягом макс. 24 годин.
Отже звертаємо увагу Шановних Подорожуючих, якщо до цільової країни вашої подорожі маршрут пролягає територією інших країн, наприклад до Польщі (при наявності польської візи D), або до Молдови, не обирайте українсько-угорські контрольно-пропупускні пункти задля зменшення заторів!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар