Рідкісна чорна чапля оселилась у горах на Рахівщині

вересня 12 / 2020
Рідкісна чорна чапля оселилась у горах на Рахівщині
Це унікальний випадок що така рідкісна птаха живе тут у горах.
Чорну лелеку помітили на Рахівщині у селі Богдан вона кружляє над річкою.
Її бачили вже декілька раз. тому місцеві допускають що вона має тут десь гніздо.
Ми вирішили дослідити та розповісти в чому унікальний це птах.
У своїх розмірах дивовижна птах досягає 43-66 см, а розмах її крил - близько 95 см. Це перната створення має забарвлення чорного кольору з синім відливом. Помаранчеві лапки чаплі, які в сезон розмноження набувають яскраво-червоний відтінок, видно здалеку. Чорний дзьоб і чубчик також вигідно відрізняють незвичайну птицю від інших представників цього сімейства. Пташенята мають оперення червонувато-коричневого кольору, у них відсутній чубчик. Птахи населяють мілководді, озера, затоплюються рівнини, ставки і топи.
Дивовижний голос - це ще одна особливість, яку має чапля, а в сезон розмноження птах відтворює ще більш дивний, так званий «булькає» звук.

Чапля є осілого пташкою. Це дивовижне створіння може проживати як і в зграї, від 5 до 50 особин, так і поодинці. Полюють чорні чаплі на риб, комах і ракоподібних, застосовуючи дивовижний спосіб полювання. Перебуваючи на водоймі, ці птахи сідають і розставляють крила так, що вони стикаються краями один з одним, утворюючи купол, який нагадує парасольку.

Є припущення, згідно з яким таким чином чорна чапля краще бачить, що відбувається в товщі води і швидше ловить свою здобич. Інша версія полягає в тому, що риб приманює тінь, створена крилами птиці, і нічого не підозрюють жертви потрапляють в пастку.

Місця існування
Чорні чаплі населяють в основному низовини, хоча відзначалися і на висоті до 1500 метрів над рівнем моря в нагірнім регіоні Мадагаскару. Віддає перевагу мілководні, цілорічні прісні водойми, такі як мілководні берега озер, загати, ставки, затоплюються рівнини, рисові чеки, плавні, топи, краю річок і сезонно затоплювані поля. Можуть також спостерігатися на лужних озерах і гирлових водоймах, в тому числі мангри, припливно-відливні берега морів і бухти
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар