У Приборжавському на Іршавщині, що постраждало від негоди, складають експертну оцінку збитків (ВІДЕО)

червня 22 / 2020
У Приборжавському на Іршавщині, що постраждало від негоди, складають експертну оцінку збитків (ВІДЕО)
Нагадаємо, 11 червня там після зливи потік вийшов з берегів та затопив 44 дворогосподарства. Також течія пошкодила асфальтне покриття та розмила 100 метрів берегоукріплення.

У Приборжавському на Іршавщині, що постраждало від негоди, складають експертну оцінку збитків (ВІДЕО)
Впродовж двох днів інженер-будівельник має скласти кошторис для ремонту дороги та дамби.

З подвір’я жителя Приборжавського Олега Миговича після негоди вивезли 6 машин сміття, яке нанесло течією. «Затопило цілий двір. Один метр води був. Затопило дві машини. В будинку вода була. Зламало ворота, зламало паркан, паркан знесло. Паркан відкрило й все сміття було в дворі. У будинку жінка віником за 15 хвилин розчищала. Була вода, але не багато», – розповів чоловік.

Світлана Кузан каже, затопило підвал будинку та город. «У підвалах вода була вище кісточки. Намулу нанесло дуже багато, ще досі чистимо. Городину понесло в нас. Городи теж знищило. Усю огородину, яка у нас була, теж знищило. Кочегарку затопило. У кочегарці у нас «безбашенка», то все у воді було», – каже жителька села Приборжавське.

Після підтоплення у сільській раді сформували комісію з ліквідації наслідків негоди. Представники провели обхід підтоплених господарств та описали пошкодження.

«Комісія з надзвичайних ситуацій, яку створили в нашому селі, працює над складанням актів і описом нанесених збитків цією стихією. Робота клопітка. Є багато непорозумінь, тому дуже важко визначити кожній людині, кожному господарству, на яку суму нанесено збитків водою. Ніяких відомостей немає, на яку суму ми можемо отримати. Працюємо, а що далі буде – не знаємо», – розповів Суспільному в.о. старости села Приборжавське Віктор Шпортень.

За його словами, заяви на відшкодування матеріальних збитків подали 35 господарів, будинки яких затопило. В бюджеті Довжанської ОТГ, до якої входить село, резервних коштів на відшкодування збитків немає. Тому, додав Шпортень, будуть звертатись по допомогу до районної та обласної адміністрацій.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар