Закарпатські медики до реформи готові? (відео)

квітня 23 / 2020
Закарпатські медики до реформи готові? (відео)
У Дніпрі керівниця обласної реабілітаційної лікарні оголосила голодування: «Через реформу, яка розпочалася з 1 квітня, лікарі країни не матимуть заробітної плати. Зараз, якщо лікарні виплатили аванс, то на заробітну платню, за дуже маленьким винятком, грошей немає… щоб медики Дніпропетровської області до кінця року отримували зарплату, треба 1 мільярд 330 мільйонів державної субвенції, а нашому регіону виділили 300 мільйонів, тобто в 4,5 рази менше», – сказала Шевченко. Дивного нічого – схожа ситуація всюди.

Наприклад, як отримуватимуть медики квітневу зарплату – питання. Про це розповів голова депутатської комісії з питань охорони здрров’я закарпатської обласної ради Роман Шніцер у інтерв’ю М-студіо Тим часом, на пандемію зважати не стали. Прийшло 1 квітня, і медикам стало не до сміху. Почали освоювати програмове забезпечення. Роман Шніцер каже – іноді доводиться чекати по 2-3 години поки інформація буде отримана на загальний сервер. Пацієнтам же доводиться елементарно очікувати.

Нагадаємо: медики приймають хворих у масках, захисних костюмах, а адміністрації закладів доводиться витрачати 70% часу на відписки. Фахівці та управліці від медицини кажуть: не розуміють – чому не можна було перенести старт ІІ медичної реформи, згідно якої лікарні повинні забезпечувати себе коштами самостійно – це велике питання, до якого свого часу чиновники не дослухалися. Нагадаємо, з питанням відтермінування реформи до уряду зверталися і народні депутати від Закарпаття Василь Петьовка, Роберт Горват, Валерій Лунченко та Владислав Поляк.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар