Угорські медики та психологи обстежуватимуть дітей, жінок і літніх людей із зони бойових дій, які втратили батьків і чоловіків

липня 20 / 2024


Угорські медики та психологи обстежуватимуть дітей, жінок і літніх людей із зони бойових дій, які втратили батьків і чоловіків

📌 Ознайомча зустріч, яка з часом обіцяє перерости у плідну співпрацю, відбулася сьогодні в Закарпатській обласній раді. З представниками благодійної організації «MedSpot» (Угорщина) Ондрашом Шпаніком та та Ондрашом Радноті та ГО «Західна єдність» (Україна) Наталією Риженковою та Вікторією Рац зустрілися обласний депутат Роланд Цебер та керіуючий справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради Володимир Гнатківський.
📌 Лікар Андраш Спаник, засновник і генеральний директор клініки «Панорама» (Будапешт) у 2015 році зібрав своїх друзів і колег, з якими у вільний від роботи час почав надавати медичну допомогу сирійським біженцям. Відтоді MedSpot підтримує людей, які потребують допомоги.
📌 З 2022 року, від перших днів війни війни в Україні, MedSpot надає медичну допомогу на Закарпатті. Щомісяця угорські медики та психологи на кілька днів приїжджають в шелтери, де обстежують дітей, жінок і літніх людей, що постраждали від російської агресії. Приїжджають на Закарпаття благодійники на автомобілях «швидкої допомоги», оснащених сучасним та найнеобхіднішим діагностичним обладнанням і медикаментами.
📌 В особливих випадках угорські лікарі – як то для проведення операцій із заміни суглобів, встановлення протезів чи додаткових обстежень, беруть пацієнтів до себе в медичний центр. Там, у співпраці з Мальтійською службою, японськими та голландськими колегами-лікарями вже було надано допомогу 2500 біженцям. Усе – безкоштовно, за рахунок благодійної організації.
📌 Роланд Цебер та Володимир Гнатківський подякували угорським медикам та закарпатським волонтерам за допомогу та величезну роботу, яку вони здійснюють на Закарпатті. Також керівник справами виконавчого комітету Закарпатської обласної ради розповів про реалізацію проєкту будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді. Величезний досвід з лікування, реабілітації, ментальної та психологічної допомоги угорських медиків може бути в нагоді після початку роботу реабілітаційного центру.





Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар