Для чого потрібно вчити англійську мову та чому це краще за все робити на курсах: топ причин

липня 09 / 2024

Сьогодні англійську нерідко називають мовою реальних можливостей. Та й справді, знання цієї мови здатне відчиняти двері в будь-які життєві сфери. Наприклад, завдяки їй можна здобути чудову освіту або престижну посаду. Якщо все ще є сумніви в тому, щоб розпочати навчання, English Prime пропонує ознайомитися хоча б із кількома з безлічі причин.

Однак спершу не завадить поставити собі одне важливе запитання. Ні, не про те, чому потрібно вивчати англійську мову. Трохи інше: зважившись взятися за вивчення англійської, чи планується використовувати її в повсякденному житті? Якщо відповідь "так", шансів довести навчання до кінця набагато більше.



Причини взятися за вивчення англійської


Можливо, саме серед цих обґрунтувань вийде знайти ті самі мотивацію та розуміння того, навіщо треба вивчати англійську мову.

Велика поширеність мови


Хоча англійська поступається за кількістю носіїв китайській та іспанській, вона виділяється як мова, якою розмовляє найбільша кількість іноземців. Цей факт свідчить про те, що витрачений на навчання час точно не буде згаяно даремно.

Можливість влаштуватися на бажану посаду


На співбесіді знання англійської на належному рівні допоможе справити гарне враження на рекрутера і дасть більше шансів отримати посаду мрії. Також це характеризує претендента як людину відповідальну і рішучу, яка знає собі ціну, що теж є додатковими плюсами. Якщо ж говорити просто про міжнародну компанію, то без знання англійської не вийде подати резюме на жодну з вакансій.

Ділове спілкування із закордонними бізнесменами


Англійською розмовляють усі поважні люди, які ведуть справи з іноземцями. В умовах сучасності, коли представники різних країн активно співпрацюють один з одним, нема потреби вчити кілька мов, щоб отримати можливість вільно спілкуватися з кожним. Досить вивчити одну - англійську.

Доступ до великої бібліотеки знань


Англійська, крім іншого, є міжнародною мовою науки. Ні для кого не секрет, що більша частина статей про дослідження та наукові відкриття виходить саме мовою міжнародного спілкування. Тому тим, хто хоч якось пов'язаний з наукою, обов'язково слід вивчити англійську, щоб отримати можливість дізнаватися багато нового буквально "з перших рук".

Краще розуміння попкультури


Це стосується фільмів і літератури, музики. Насправді це часта причина для чого потрібно вчити англійську мову, адже велика частина популярного контенту виходить саме нею. Знаючи її, можна не чекати перекладу нового сезону улюбленого серіалу або насолодитися новою книжкою улюбленого автора, щойно вона з'явиться у продажу. У цьому є величезні плюси, адже локалізатори часто нездатні передати всієї повноти оригінальної мови та сенсу англомовних ідіом.

Відкриті двері в будь-який ВНЗ світу


Знання англійської мови на досить високому рівні дасть змогу вступити на навчання буквально до будь-якого університету світу, включно з, наприклад, Гарвардом. Отримати місце в згаданому ВНЗ і так непросто, а без знання мови - зовсім неможливо. З іншого боку, англійська відкриє доступ до участі в безкоштовних освітніх програмах, якими можуть скористатися іноземці.

Участь у міжнародних заходах


Знання англійської - це must have, якщо є мрія взяти участь у міжнародній науковій конференції, олімпіаді або іншому виді змагань. Велика частина таких масштабних заходів проводиться саме англійською мовою. Незалежно від того, хочеться взяти участь у них як помічнику організатора або безпосередньому члену команди, англійська необхідна.



Чому англійську найкраще вчити на курсах?


Вивчити мову власними силами цілком можливо, але тільки в тому випадку, якщо вивчення англійської вже було розпочато раніше, наприклад, у школі. Це означає, що необхідна база вже отримана, і можна розбиратися далі самостійно. В іншому випадку можна припуститися безлічі помилок, типових для новачків.

Наприклад, вони не можуть сприймати іноземну лексику на слух правильно. Отже, нездатні самостійно поставити правильну вимову. Ось навіщо ми саме на курсах вивчаємо англійську мову. В іншому випадку це буде просто марна трата часу.

Ще одна помилка в нехтуванні курсами - підбір невідповідних матеріалів для навчання. Зрозуміло, сьогодні в інтернеті можна знайти величезну кількість різної інформації для складання власної програми занять. Однак це не рятує від вибору застарілої інформації або уроків невідповідного рівня.

Нарешті, відвідування курсів дасть змогу підтримувати мотивацію і змагальний дух, адже мало кому захочеться відставати від решти одногрупників, тоді як ті осягають дедалі нові вершини.

Звичайно ж, перш ніж записуватися на курси та платити за навчання, потрібно чітко визначитися з метою - для чого саме потрібно вчити англійську. Тільки тоді в розпорядженні буде все необхідне, щоб дійти до кінця шляху.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар