Експерти Організації із заборони хімічної зброї, штаб-квартира якої розташована в Нідерландах, провели тренінг в Ужгороді

липня 04 / 2024


Експерти Організації із заборони хімічної зброї, штаб-квартира якої розташована в Нідерландах, провели тренінг 1 та 2 липня з фахівцями радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС України в Ужгороді.

Надзвичайники здобули нові знання та навички із визначення небезпечних речовин. Під час навчання, зокрема, обговорювали основні відмінності в роботі різних детекторів хімічних речовин. Також піднімалося питання труднощів, які можуть виникнути під час їхнього використання.

В рамках Конвенції по забороні застосування хімічної зброї для підсилення спроможностей до реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з хімічними загрозами, Технічним секретаріатом Організації із заборони хімічної зброї було передано надзвичайникам 68 детекторів токсичних хімікатів LCD 3.3, 50 барабанів з наборами для поглинання вологи, а також 3 тис. батарей до цих приладів та надано можливість випробувати під наглядом нідерландських колег нові детектори LCD 3.3.

ДСНС вдячна Технічному секретаріату Організації із заборони хімічної зброї, Посольству України в Нідерландах та Міністерству закордонних справ України за підтримку фахівців ДСНС у напрямку радіаційного, хімічного та біологічного захисту.





Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар