У Берліні вирішують питання відбудови України

червня 11 / 2024
У Берліні вирішують питання відбудови України

🤝 Цими днями, 11 та 12 червня, у Берліні триває Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024). На Форумі присутні понад три тисячі учасників - лідери урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Німеччина та Україна спільно проводять Конференцію під слоганом "Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом".

🤝 URC2024 є продовженням циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України, які проводяться від початку повномасштабної агресії росії проти України.
Відкрили конференцію лідери Німеччини та України - Олаф Шольц та Володимир Зеленський.
🎤 «Дуже чітка промова О. Шольца про Україну, як члена ЄС, про нові системи ППО, про енергетику. Володимир Зеленський теж багато уваги приділив і питанням ППО щодо захисту генеруючих об'єктів і відновленню енергетичного сектору, зброї, соціальним проектам», - зазначає присутній на форумі перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета Andriy Sheketa. Він разом із начальником управління обласної ради Тарасом Гайдуком презентують реабілітаційний центр «4.5.0 Recovery Center» та обговорюють із потенційними інвесторами цей вкрай потрібний для військових (ветеранів) об'єкт. Окремо буде представлена робота Закарпатської обласної ради спільно з ICES - The Institute for Central European Strategy, зокрема і над проектом, що стосується доброчесності та антикорупції, який реалізовується за підтримки Королівства Нідерландів. На форумі присутні також окремі очільники територіальних громад Закарпаття.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар