Як одна подія врятувала життя двох людей

травня 10 / 2024
👍Як одна подія врятувала життя двох людей
‼️В роботі екстреної медичної допомоги кожна секунда має вирішальне значення. Іноді трапляються ситуації, коли майже одночасно надходять декілька критичних викликів. Приймати рішення та діяти потрібно миттєво. Головне в таких ситуаціях – чітка взаємодія диспетчерів лінії 103 та медиків «швидкої».
☝️Саме такий випадок трапився вчора ввечері із бригадою 1301 (фельдшер Павло ДРАНЧАК, водій Валерій РЕЙПАШІ). Із з с. Волосянка, що на Великоберезнянщині, надійшов виклик – 💬68-річний чоловік лежить на підлозі, без свідомості. Коли бригада приїхала за вказаною адресою, то у будинку знайшла чоловіка, який вже кілька днів (!!!) лежав нерухомо через ймовірний інсульт. Стан хворого був вкрай важкий: критично виснажений, без свідомості. Пацієнта перенесли до медичного авто, підключили інфузійно розчини, стабілізували стан і рушили до медзакладу.
🚑«Транспортуємо пацієнта до Ужгороді і… надходить ще один критичний виклик – с. Ставне у 51-річної жінки анафілактичний шок через укуси 🐝ос, - розповідає Павло ДРАНЧАК. В таких ситуаціях рахунок йде вже не на хвилини, а на секунди. Наше авто саме під’їжджало до цього села. І вже через 2 хвилини від отримання виклику, ми біля хворої. Стан ⚡️🔴критичний, жінка задихається, хапає ротом повітря, шкіра вже набула синього кольору. Миттєво ввожу медикаменти, підключаю інфузійно розчини і вже на очах її стан покращується».
‼️📲⚡️ Завдяки професійній реакції досвідченого фельдшера диспетчера Михайла ЯКУБЦЯ, який оперативно оцінив ситуацію, вдалося врятувати не одне, а два життя! На момент виклику найближчими до місця події була саме бригада №1301, яка згідно маршруту транспортування пацієнта, проїжджала через село Ставне. Михайло ЯКУБЕЦЬ миттєво повідомив бригаду, а фельдшер Павло ДРАНЧАК взяв на себе відповідальність за обидва випадки і забезпечив максимально можливу медичну допомогу обом пацієнтам, які були ефективно стабілізовані і транспортовані до відповідних медичних закладів (жінка до Великоберезнянської лікарні, а чоловік до Ужгородської ЦМКЛ).
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар