Битва Між ВПН І Шкідливим Програмним Забезпеченням

квітня 23 / 2024

Битва Між ВПН І Шкідливим Програмним Забезпеченням



Програмне забезпечення - це широкий термін для позначення всіх додатків, програм та інших наборів одиниць і нулів, які дозволяють нашим цифровим пристроям виконувати те, що вони бажають. Якби не програмне забезпечення, ви б не читали цю статтю. На жаль, у програмного забезпечення є темний брат, який може серйозно порушити ваше життя: шкідливе програмне забезпечення. Але що це таке і як від нього захиститися? І чи можна використовувати ВПН для боротьби зі шкідливими програмами?

Ваш пристрій може бути скомпрометований шкідливим програмним забезпеченням, яке шукає конфіденційну інформацію (наприклад, паролі або дані банківських рахунків) і передає її назад зловмиснику.

Як найчастіше шкідливе програмне забезпечення потрапляє в систему?

Існує безліч способів, як шкідливе програмне забезпечення може потрапити на ваш пристрій. Хакери стали розумнішими, вигадуючи нові методи зараження. Оскільки антивірусне програмне забезпечення та ВПН не можуть повністю запобігти атакам шкідливих програм, багато з цих шляхів зараження залежать від дій користувача, тому їх неможливо повністю заблокувати.

Зазвичай ви отримуєте шкідливе програмне забезпечення, якщо:

• Перейшли за шкідливим посиланням в електронному листі або текстовому повідомленні.
• Відвідаєте шкідливий веб-сайт.
• Завантажуєте файл з інтернету (часто замаскований під те, чим він не є).
• Встановлюєте програму, яка постачається в комплекті зі шкідливим програмним забезпеченням.

Як уникнути зараження шкідливим програмним забезпеченням

Найкращий спосіб боротьби зі зловмисним програмним забезпеченням - не допустити його зараження. Ось як ви можете захистити себе від шкідливого програмного забезпечення:

Оновлюйте свої пристрої та програмне забезпечення: програмісти перебувають у безперервній гонці озброєнь з творцями шкідливого програмного забезпечення. Сподіваємося, що з появою нового шкідливого програмного забезпечення з'являтимуться оновлення, які розпізнаватимуть і видалятимуть шкідливий код.

1- Використовуйте ВПН: ВПН, наприклад, ВПН Туреччина, шифрує ваш інтернет-трафік, що значно ускладнює для хакерів можливість побачити, що ви робите, або викрасти ваші дані. ВПН також забезпечує рівень анонімності, оскільки ваша реальна IP-адреса прихована від сайтів, які ви відвідуєте.

2- Будьте обережні з тим, що ви натискаєте і завантажуєте: Відкривайте вкладення в електронних листах лише від знайомих вам людей і будьте обережні з посиланнями в повідомленнях, навіть якщо вони надходять з надійного джерела. Завантажуючи файли, переконайтеся, що вони надходять з надійного джерела.

3- Використовуйте антивірусний захист: Це може допомогти заблокувати або видалити шкідливе програмне забезпечення до того, як воно потрапить на ваш пристрій. Це не стовідсотковий захист, але це додатковий рівень безпеки.

Чи ефективна ВПН проти шкідливого програмного забезпечення?



Це спірне питання. ВПН може не захистити вас від зараження шкідливим програмним забезпеченням. ВПН не може захистити вас від вірусів або інших подібних небезпек, якщо ви не захистите своє Wi-Fi з'єднання від атак "зловмисника посередині".

Що може зробити ВПН, так це зашифрувати дані, які ви передаєте та отримуєте. Отже, хоча ВПН не дасть іншим побачити ваше завантаження, якщо ви завантажуєте заражену програму, вона не захистить вас від відправлення файлу. Такі ж запобіжні заходи застосовуються, коли мова йде про відкриття фішингових повідомлень або взаємодію з інфікованими сайтами. Ось чому існують брандмауери, безкоштовні інструменти для видалення шкідливого програмного забезпечення та антивірусні програми.

ВПН може допомогти вам захиститися від шкідливого програмного забезпечення. Оскільки ВПН за замовчуванням блокує порти, шкідливому програмному забезпеченню складно встановити з'єднання зі своїм обробником і передати дані або отримати інструкції. Крім того, багато ВПН включають додаткові функції блокування реклами, такі як CleanWeb, які призначені для підвищення вашої конфіденційності в Інтернеті.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар