Як підібрати кредитну картку

квітня 23 / 2024

Як підібрати кредитну картку

Кредитну картку можна вважати мобільним банківським кредитом, який завжди під рукою. Нею можна розраховуватися за товари та послуги грошима, яких фактично не маєш, без додаткового погодження із банком та оформлення договорів. Кредитна картка надає фінансової впевненості у критичних ситуаціях та полегшує періоди «касових розривів» між виплатою зарплати.

Для задоволення різноманітних потреб клієнтів банки розробляють кредитки з особливими умовами:

• з пільговим періодом;
• з лімітом;
• для готівкових операцій.

Серед них немає фаворита, оскільки кожна пропозиція закриває певну потребу клієнта, з якою той стикається найчастіше. Головне — визначити власні кредитні пріоритети.

Кредитна картка з лімітом передбачає обмеження максимальної суми, яку можна позичити у банку. Ліміт необхідний для раціонального визначення власних фінансових можливостей та уникнення перевитрат. Для погашення заборгованості по такій карті достатньо щомісяця сплачувати обов’язковий мінімум, необхідний для продовження кредитування без штрафів та пені.

Карти з пільговим періодом надають суттєвий бонус протягом певного терміну, у який процентна ставка не нараховується або становить мінімальне значення. Так, Юнекс Банк пропонує кредитку з пільговим періодом до 62 днів, протягом яких нараховується лише 0,0001%. Щоб уникати перевитрат на сплату відсотків за таким кредитом, достатньо вчасно погашати свою заборгованість. Навіть у разі виходу з пільгового, чи грейс-періоду, у нього можна повернутися, повністю сплативши борг.

Для більшості кредитних карток характерною ознакою є акцентованість на безготівкових операціях. З них вигідно оплачувати товари та послуги, проте на зняття готівки передбачені високі комісії. Для клієнтів, які звикли оперувати готівкою, пропонується оформити спеціальну кредитну карту. У Юнекс Банк вона має назву Unex Cash. З такої картки можна знімати готівку у банкоматах будь-якого банку без комісії. Вона також підходить для оплати в магазинах, проте такі операції з неї здійснювати невигідно.

Набирає популярності послуга миттєвої кредитки. Це віртуальна кредитна картка, яку можна оформити у банківському мобільному застосунку. Її функціонал не відрізняється від можливостей фізичної картки, при цьому для оформлення не потрібно відвідувати відділення банку. Достатньо зареєструватися у додатку банку, створити особистий кабінет та замовити картку.

Вибираючи кредитну картку, варто звертати увагу на такі параметри:

• процентна ставка;
• термін кредитування;
• графік погашення заборгованості;
• тривалість грейс-періоду;
• орієнтованість на готівкові чи безготівкові операції.

Має значення також клас кредитки відповідно до її міжнародної платіжної системи. Універсальний вибір — картки мереж Visa та Mastercard. Вони котуються в усьому світі, підходять для здійснення міжнародних переказів, платежів в інтернеті. У деяких країнах саме кредитні картки цих мереж необхідні для оренди автомобіля та здійснення низки інших фінансових операцій.

Вибір кредитної картки — питання суто індивідуальне, залежить від фінансових потреб, звичок та вподобань користувача. Головне завдання — вибрати надійний банк, співпраця з яким забезпечить фінансову впевненість на тривалий період.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар