Важливо! Дозволи на перебування у прикордонній смузі

березня 30 / 2024



Державна прикордонна служба розпочинає видачу документів, які дають право перебувати у прикордонній смузі завширшки п’ять кілометрів від лінії державного кордону.

Аби отримати відповідний дозвіл потрібно подати звернення у прикордонний загін, у чиєму підпорядкуванні знаходиться ділянка кордону, яку Ви плануєте відвідати, після чого прикордонники надають перелік необхідних даних, які варто вказати, аби отримати дозвіл.

Під час заповнення бланку, потрібно вказати прізвище, ім’я та по батькові, населений пункт, у якому громадянин планує перебувати, мету візиту та терміни. Варто зазначити, отримання дозволу для фізичних та юридичних осіб дещо різниться.

Орган Державної прикордонної служби не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення, приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним Можлива також подача колективного звернення. Громада може обрати відповідальну особу, яка збере необхідні данні, та подасть документ для отримання дозволу на перебування одразу на декількох осіб.

Це в свою чергу пришвидшить опрацювання паперів Державній прикордонній службі та спростить отримання громадянами необхідного документу. Також прикордонна служба назвала категорію осіб, яким такі дозволи отримувати не потрібно. Наразі на опрацюванні поданих дозволів у Мукачівському прикордонному загоні знаходиться близько 300 звернень, та прикордонниками надано вже понад 100 документів, які дозволяють перебувати у прикордонній смузі. ЯК зазначають охоронці кордону, відмов поки не було. Варто зазначити, що дозвіл надається на термін від декількох днів до 1 року.

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар