Смертельний удар по 128 бригаді: у ДБР вперше назвали точну кількість постраждалих захисників

лютого 17 / 2024

Мова про удар окупантів по наших бійцях, який було завдано 3 листопада 2023 року.

Державне бюро розслідувань назвало точну кількість військовослужбовців 128 бригади, які зазнали поранень внаслідок атаки росіян. Мовиться про удар окупантів по наших бійцях 3 листопада 2023 року, пише Суспільне.

Про це у відповідь на запит Суспільного повідомили в Управлінні Державного Бюро Розслідувань у місті Мелітополі.


Раніше бригада повідомила про 19 загиблих військовослужбовців, серед яких офіцери, кількість поранених не називали. Водночас один з бійців, який був на місці, сказав Суспільному, що поранило близько 35 чоловіків.

У відповідь на запит Суспільного Управління Державного Бюро Розслідувань у місті Мелітополі повідомило, що точна кількість поранених військовослужбовців — 41.

Про 11 поранених цивільних у день обстрілу повідомляла Комишуваська селищна рада.

Також у ТУ ДБР у Мелітополі повідомляє що кримінальне провадження було відкрито 4 листопада 2023 року. Досудове розслідування триває. Проводяться відповідні слідчі дії, призначені та виконуються необхідні експертизи.

Що відомо про ракетний удар по бійцях 128 ОГШБ
3 листопада у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Є загиблі та поранені серед військових.

Закарпатська 128-ма бригада підтвердила загибель 19 військових унаслідок російського ракетного удару у Запорізькій області 3 листопада.

На Закарпатті 6 листопада оголосили триденну жалобу за загиблими військовими 128 бригади.

Неназваний співрозмовник у 128-й ОГШБ повідомив Суспільному, що командир бригади Дмитро Лисюк приїхав на місце нагородження військових із запізненням. Він прибув після атаки Росії по скупченню бійців. Втім, за інформацією з наших джерел у бригаді, Лисюк наразі повернувся до виконання обов'язків.

6 листопада президент Володимир Зеленський поінформував, що командира 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитра Лисюка відсторонили від посади на час слідства.

Про статус у досудовому розслідуванні Комбрига Дмитра Лисюка, який запізнився на нагородження, та був відсторонений від виконання обов'язків, у ДБР не повідомляють “з метою забезпечення ефективного виконання завдань кримінального провадження, аби не нашкодити слідству та врахувати дотримання прав усіх учасників кримінального судочинства, зокрема потерпілих”.

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомляв у Facebook, що доручив Генеральному Штабу провести перевірки безпекових протоколів у підрозділах. Ми звернулися з інформаційним запитом до Міністерства Оборони, аби дізнатися результати цієї перевірки. На що нам відповіли, що запитувані відомості підпадають під визначення статті 222 КПК України “Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування”, а також не можуть бути розголошені з огляду на п. 3.11 та п. 3.22 наказу МО від 27.12.2016. №720 “Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони України, які містять службову інформацію (ПСІ - 2016)” та відповідно до статті 21.1 Закону України “Про інформацію” від 02.10.1992 №2657- ХІІ (зі змінами) — “Інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація”.

Рашисти опублікували детальне відео, як їхній розвідувальний безпілотник спокійно літав над місцем запланованої зустрічі офіцерів 128 бригади, де мало б проходити нагородження наших бійців на честь Дня артилерії України. БПЛА спокійно фіксував, як всі зʼїжджаються, збираються, шикуються.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар