Ракетний удар по 128-й бригаді: назвали точну кількість загиблих і поранених

листопада 05 / 2023


Ракетний удар по 128-й бригаді: назвали точну кількість загиблих і поранених

Внаслідок ракетного удару по військових 128-мої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади загинуло 28 захисників. Про це повідомив нардеп Михайло Волинець.

"28 загиблих. 53 поранених. 128 Окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада. На жаль, підтвердилась інформація про загибель наших воїнів від ракети РФ", — написав Михайло Волинець у Facebook.

Обстріл 128-мої бригади: загинув командир взводу
Нагадаємо, 3 листопада на Запоріжжі російські окупанти вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Пабліки повідомили, що внаслідок атаки загинули військовослужбовці, а також поранені цивільні громадяни.
Внаслідок ракетного удару по українських військових у Запорізькій області 3 листопада загинув командир артилерійського взводу 128-ї бригади капітан Дмитро Мілютін "Таксист". Про це повідомили у Виноградівській міськраді.
Як розповів у Telegram військовий журналіст Андрій Цаплієнко, Дмитро Мілютін двічі пішов на війну добровольцем — захищав країну під час АТО та повномасштабної війни.
“Напевно, вражений російський корабель у Керчі можна було б вважати “відвіткою” за Дмитра та інших загиблих від російської ракети офіцерів.
Але ми їх не могли втратити, якби виконувався наказ на заборону “совкового” шикування на фронті. І той, хто проігнорував цей наказ, давши відповідну команду, просто має відповіді. За законом. Це буде чесно і справедливо”, — написав журналіст.
За інформацією “Української правди”, серед загиблих також колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний, якого нещодавно перевели на службу в РТЦК Запорізької області.
Обстріл 28 ОГШБр на Запоріжжі: Міноборони проводить розслідування
Російські Telegram-канали опублікували ймовірне відео з моменту удару по 128-й бригаді. Судячи з відео, нагородження відбувалося на вулиці. Повідомляються, що проходило воно у селі Димитрове.
Вже відомо, що ворог вдарив по військових ракетою "Іскандер-М".

Міністр оборони України Рустем Умеров доручив Головній інспекції Міноборони провести повну перевірку за фактом загибелі військовослужбовців 128 окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади.

“Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії”, — написав Умєров у Facebook.
6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу. У понеділок будуть приспущені державні прапори, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння.






Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар