У Ясінянській територіальній громаді перебували представники країн ЄС

лютого 13 / 2024
У Ясінянській територіальній громаді перебували представники країн ЄС

Цими днями, у Ясінянській територіальній громаді пройшов захід за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Ірландії в Україні Тереси Хілі, аташе з комерційних питань Посольства Литовської Республіки в Україні, полковника Томаса Матулявічуса, співробітників офісу військового аташе Посольства Литовської Республіки в Україні, представників Збройних Сил України та громадськості.

Під час заходу голова громади Андрій Делятинчук ознайомив учасників заходу з Ясінянською громадою, розповів про стратегію розвитку громади та ряд успішно реалізованих проєктів, а також закцентував увагу присутніх над проблемними питаннями, які потребують вирішення.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ірландії в Україні Тереса Хілі зазначила, що минулого року її країна відзначила 50 років з моменту вступу до Європейського Союзу. Україна також має можливість долучитися до європейської спільноти. Ірландія може поділитися досвідом руху у цьому напрямку, запропонувати свою допомогу для інтенсифікації відносин України та ЄС.

Тересу Хілі зацікавив культурний та туристичний розвиток Ясінянської громади. Вона пообіцяла звернути увагу посадовців своєї країни на автентичні мистецькі колективи Ясінянської ОТГ для їх популяризації в Ірландії.

Пані Посол також зазначила, що в загальноукраїнському масштабі її країні цікаві пропозиції в галузі ІТ-сфери, освіті, сільському господарстві,
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар