У сусідній із Закарпаттям Угорщині оголошують надзвичайний стан

жовтня 29 / 2022
У сусідній із Закарпаттям Угорщині оголошують надзвичайний стан

Уряд Угорщини оголошує надзвичайний стан у країні.

Уряд може призупиняти дію законів, прийнятих парламентом, відходити від раніше прийнятих законних постанов і вживати інших заходів.

Про це інформує MyHungary.Net.

З 1 листопада набуває чинності конституційна поправка, що визначає три спеціальні правові режими замість колишніх шести – надзвичайний стан, надзвичайний стан, превентивна оборонна ситуація, терористична загроза, несподіваний напад, надзвичайний стан, на: військовий стан, надзвичайний стан, надзвичайна ситуація.

Опубліковані в газеті «Magyar Közlöny» постанови уряду скасовують попередні заходи, і водночас, відповідно до нової конституційної бази, повторно оголошують надзвичайний стан на 30 днів у зв’язку зі збройним конфліктом та гуманітарною катастрофою на території України та розширюють сферу дії декрету про надзвичайний стан, який набуде чинності 1 листопада.

У країні, як і раніше, необхідно підтримувати особливий правопорядок, оскільки збройний конфлікт в сусідній з Угорщиною Україні та викликана ним гуманітарна катастрофа мають затяжний характер, а економічні наслідки війни та санкцій також ставлять Угорщину у надзвичайний стан, йдеться у цьому рішенні.

Крім того, уряд використовує можливість, створену в понеділок парламентом поправкою до закону, згідно з якою кабінет міністрів може ініціювати продовження надзвичайного стану максимум на 180 днів, якщо обставини, що призвели до оголошення надзвичайного стану, продовжують існувати.
Категорія : Світ


Залишити Коментар