Рейтинг флагманів від топових брендів з якісною оптикою

лютого 10 / 2024

Рейтинг флагманів від топових брендів з якісною оптикою



Є доволі численна категорія користувачів смартфонів, для яких ключовим критерієм вибору є не продуктивність або автономність, а якість роботи блоку камер. Поціновувачі мобільного фотографування також радіють наявності просунутих функцій і режимів, додаткових можливостей відеозйомки. Ми підготували ТОП флагманських моделей від популярних виробників із системою камер верхнього рівня.



1. iPhone 15


Стандартний Айфон 15-го покоління має 6 Гб «оперативки» і працює на базі продуктивного чипа A16 Bionic. Чеснотою гаджета також є яскравий 6,1-дюймовий OLED-екран із роздільною здатністю 2556х1179 пікселів та технологією оброблення зображень XDR.

Операційна система iOS 17 відрізняється приємним дизайном та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, а також гарантує надійний захист від шкідливих програм. На вибір доступні три конфігурації з різним об’ємом постійного сховища: 128, 256 і 512 Гб. Вбудований акумулятор ємністю 3877 мА·г дає змогу пропрацювати без підключення до мережі 20 годин у звичайному режимі (перегляд відео, сайтів, фотографій у соцмережах).

Модель підтримує бездротову та швидку зарядку за допомогою магнітного аксесуару MagSafe, а також протоколи бездротового зв’язку Wi-Fi 6 та 5G. До 50% заряд відновлюється за пів години.

У систему камер Apple iPhone 15 із покращеним сканером глибини LiDAR входить потрійний основний сенсор (48 + 12 + 12 Мп) і 12-мегапіксельна «фронталка». Завдяки здатності захоплювати більше світла фото, зроблені в темний період доби, виглядають чіткими та насиченими.

Реалізовано режим «Кінематограф», у якому об’єкти в кадрі відстежуються в реальному часі. Є підтримання просунутих форматів ProRes і Dolby Vision. Фотографії, відзняті в портретному режимі, вражають своєю якістю.

2. Samsung Galaxy A54


Один із топових смартфонів із привабливим дизайном від південнокорейського техногіганта, що працює під управлінням ОС Android 13-ї версії. Пристрій оснащений потужним процесором Exynos 1380, доступні дві конфігурації з різним ресурсом оперативної та внутрішньої пам’яті — 6/128 і 8/256 Гб.

Ємна батарея на 5000 мА·г забезпечує більше доби роботи в автономному режимі. Реалізована 25-ватна швидка зарядка. Дисплей Super AMOLED із діагоналлю 6,4 дюйми й роздільною здатністю 2340x1080 пікселів підтримує частоту оновлення 120 Гц. Завдяки цьому динамічні сцени та анімації виглядають на екрані цього девайса дуже плавно.

Втім, головною чеснотою моделі є її оптика. Інженерам Samsung вдалося знайти оптимальний баланс між деталізацією та різкістю. Світлини, отримані вдень з основної камери, відрізняються широким динамічним діапазоном і реалістичністю кольорів. Здається, що фотографії взагалі не піддаються цифровій обробці. У системі також є фронтальна камера з високою роздільною здатністю — 32 Мп.



3. Xiaomi Poco F5


Цей флагманський девайс популярного китайського бренду, оснащений чипсетом другого покоління з модулем машинного навчання Snapdragon 7+ Gen 2 від Qualcomm, що може похвалитися непоганою обчислювальною потужністю. Ресурси «заліза» доповнюють 12 Гб «оперативки», доступно 2 варіації з накопичувачами на 128 і 256 Гб.

Смартфон, що є гідним конкурентом https://estore.ua/smartfony/manufacturer:apple/, має яскравий 6,7-дюймовий OLED-екран із частотою оновлення 120 Гц. Акумулятор на 5 тисяч мА·г добре тримає заряд, реалізовані технології швидкого та бездротового заряджання (30 і 15 Вт відповідно).

До блоку камер входять потрійний основний об’єктив (50 + 48 + 12 Мп) й 10,8-мегапіксельна «фронталка». Доступні просунуті функції: корекція змазаних ділянок, видалення непотрібних об’єктів із фото, імітація витримки. Технологія підвищення якості відео в реальному часі працює на основі нейромереж.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар