Зекономити не вдалося: митники викрили неправомірне ввезення трьох вантажівок за заниженою вартістю

лютого 01 / 2024


⛔️Зекономити не вдалося: митники викрили неправомірне ввезення трьох вантажівок за заниженою вартістю

Подавши до митного оформлення підроблені документи, порушники намагалися неправомірно зменшити розмір митних платежів. Загальна вартість трьох вантажівок сягає майже 2 млн грн.

📑Водії діяли за схожою схемою. Завозили із Німеччини вантажівки марки «MAN». До митного оформлення надавали документи з неправдивими відомостями щодо відправника, одержувача та вартості транспортних засобів, що призвело до зменшення розміру митних платежів.

Махінації із недостовірним декларуванням великогабаритних транспортних засобів допомогли викрити митні органи Федеративної Республіки Німеччини у рамках міжнародної співпраці. На запит митниці вони підтвердили наявні ризики декларування недостовірних даних щодо 3-х вантажних автомобілів-рефрижераторів.

❌Так, до прикладу, при імпорті вантажного автомобіля у товаросупровідних документах вказувалася вартість 12,600 євро. Тоді як насправді його придбали в Німеччині за 26 тисяч євро. Приховавши від митного органу справжню вартість, водій сплатив митні платежі на 119 тис грн менше.

Відносно водіїв складені протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає не лише накладення штрафу у вигляді від 50 до 100% вартості предметів правопорушення, а й їх можливу конфіскацію.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар